1 / 5

Semipreparatele din carne, cea mai mare cota de piata in categoria food

Piata produselor alimentare, ne-alimentare si a bauturilor au inregistrat, fiecare, cresteri de doua cifre in ceea ce priveste valoarea vanzarilor raportate pentru prima jumatate a acestui an.

Astfel, cel mai mare avans a fost inregistrat de segmentul produse alimentare, care a raportat o crestere in valoare de 27,1%, in timp ce bauturile si produsele ne-alimentare au crescut ca valoare cu 25,7%, respectiv cu 15,5%.

Semipreparatele din carne au inregistrat, in primele sase luni ale acestui an, o cota de piata de 34,5%, fiind urmate la o distanta semnificativa de produsele din ciocolata, cu o valoare de piata de 7,6%, uleiul pentru gatit (6,9%), iaurt si snacks-urile sarate, fiecare cu un procent de 5,5% din piata.

Pe de alta parte, faina de porumb, produsele tip sana si kefir si uleiul pentru gatit au atins cele mai mari valori ale vanzarilor. Astfel, vanzarile de faina de porumb au crescut cu 63,4%, in timp ce produsele din categoria sana si kefir au inregistrat un avans de 63,2%, fiind urmate de ulei, cu un avans de 63%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri