1 / 8

Primul greenfield P&G din Romania

Centrul va avea o suprafata de 25 ha, ceea ce va asigura spatiu pentru o viitoare extindere a capacitatii de productie. Inceputul productiei este planificat pentru prima jumatate a anului 2010.

Fabrica de la Urlati este prima investitie greenfield pe care P&G o realizeaza in Romania si va aproviziona pietele europene.

Analiza proiectului fabricii de la Urlati a inceput in anul 2007, printre tarile vizate numarandu-se, pe langa Romania, si Turcia, Rusia, Polonia, Ucraina.

O economie atractiva, costurile si taxele aferente productiei si transportului reprezinta cateva din motivele pentru care Romania a fost aleasa pentru acest proiect.

“Asteptarile noastre sunt legate de oportunitatea de a coopera cu autoritatile romane in identificarea modalitatilor de a creste constant valoarea investitiei si de a crea cat mai multe locuri de munca, si acesta a fost un motiv suplimentar pentru care conducerea companiei a ales Romania”, a declarat, pentru Wall-Street, Ramona Brad, director relatii externe P&G.

Aceasta a explicat ca noua locatie va permite ascensiunea “rapida” a pietei sampoanelor si a balsamurilor din regiune.

“Avand in vedere ca Europa de Est a beneficiat de un ritm sustinut de crestere in categoria bunurilor de larg consum, este firesc sa construim noua fabrica in apropierea pietelor cu cea mai mare dezvoltare. Nu putem confirma cu certitudine in acest moment ce categorii specifice din categoria de produse de infrumusetare vom produce. Va depinde de evolutia capacitatii la fabrica similara si de evolutia nevoii de business”, spune Ramona Brad.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri