Metro a mizat anul acesta doar pe extinderea real - Hypermarket

Metro a mizat anul acesta doar pe extinderea real - HypermarketDupa o perioada de 3 ani in care s-a concentrat doar pe consolidarea si dezvoltarea magazinelor deja existente, grupul german Metro a decis sa continue expansiune retelei incepand cu 2008. Aceasta extindere va incepe insa in ultimul trimestru al anului, cand va avea loc deschiderea celui de-al 24-lea magazin cash & carry din retea, la Deva, investitie ce se va ridica la valoare de 15-20 de milioane de euro.

“Acum am considerat ca este momentul continuarii expansiunii si in alte orase ale tarii, prin deschiderea, pana la finalul anului 2008, a magazinului Metro Cash&Carry din Deva. Potentialul spectaculos de dezvoltare economica si comerciala al zonei incluse in planul conurbatiei Deva – Hunedoara – Simeria a fost un argument decisiv pentru alegerea noii locatii”, declara Francois Oliver (foto), director general al Metro Cash & Carry Romania.

Divizia real - Hypermarket, parte a grupului Metro, si-a continuat extinderea retelei pe piata autohtona, prin deschiderea in primele 9 luni a doua noi magazine in Bucuresti si Bacau.

Noul magazin Real din Capitala este situat in cartierul Berceni si are o suprafata totala construita de aproape 14.000 de metri patrati, din care spatiul comercial ocupa peste 7.320 mp. Magazinul va avea program nonstop si va asigura 600 locuri de parcare.

Real a inaugurat recent in Bacau cel de-al 16-lea magazin din reteaua dezvoltata in Romania, in urma unei investitii de 18 milioane de euro. Noul magazin dispune de o suprafata totala construita de 11.700 mp, din care suprafata de vanzare se ridica la peste 6.100 mp si va beneficia de o parcare de 1.250 de locuri.

Cititi si Lanturile marilor magazine avanseaza lent catre orasele mai mici

Carrefour: 6 hypermarketuri si 17 supermarketuri

Carrefour: 6 hypermarketuri si 17 supermarketuriIn primele trei trimestre ale acestui an, retailerul francez a dus o politica de dezvoltare dinamica a retelei: cu cele 6 noi hypermaketuri deschise in 2008, Carrefour a ajuns la un numar de 17 astfel de magazine in Romania, tot 17 fiind si numarul supermarketurilor Carrefour Express lansate anul acesta.

Daca in primele 6 luni ale anului retailerul francez deschisese 4 noi hipermarketuri in Suceava, Arad, Pitesti si Vitanis Retail Park din Bucuresti, in trimestul al treilea Carrefour si-a continuat extinderea prin inaugurarea a doua noi locatii: Carrefour Focsani, deschis in Parcul comercial European Retail Park, si cel de-al doilea magazin din Iasi, deschis in Parcul comercial Era Shopping Park, ambele dupa investitii de cate 20 mil. euro.

De asemenea, Carrefour si-a propus ca, pana la sfarsitul acestui an, toate cele 21 de magazine Artima cumparate in toamna anului trecut de la fondul de investitii Enterprise Investors sa fie remodelate sub Brandul Carrefour Express. Pana in prezent s-au inaugurat 17 astfel de supermarketuri, urmand ca pana la sfarsitul acestui an sa mai fie inaugurate inca patru.

Retailerul francez Carrefour a inregistrat in primul semestru din 2008, pe piata din Romania, vanzari totale de 508 milioane de euro, in crestere cu 40,3% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Bilantul Rewe la noua luni

Bilantul Rewe la noua luniSi Billa Romania, divizie a grupului german de retail Rewe, si-a continuat extinderea in acest an. Dupa deschiderea celor doua supermarketuri din Bacau si Slatina in luna iunie, Billa a ajuns la 30 de unitati operate in Romania.

Ca obiectiv pentru 2008, Billa isi propune extinderea lantului sau de magazine cu inca 10 unitati, iar pana in 2010 atingerea numarului de 50 de magazine pe teritoriul Romaniei.

Germanii de la Rewe au continuat si expansiunea Penny Market, prin inaugurarea a inca doua magazine, dintre care un Penny Market XXL. Astfel, reteaua a ajuns la 52 de magazine, 46 de unitati Penny Market si 6 Penny Market XXL.

Si cea de-a treia divizie a retailerului german, Selgros, si-a continuat extinderea cu un nou hipermarket in Braila. Cu aceasta noua locatie reteaua Selgros numara deja 17 unitati.

Plus Discount, 15 noi magazine

Plus Discount, 15 noi magazineDupa ce au incheiat anul trecut cu o retea de 48 de unitati, reteaua de discount Plus, parte a grupului german Tengelmann, detine in prezent 63 de magazine in Romania.

Retailerul german are in plan un ritm de expansiune de circa 25-30 de magazine noi anual, pentru a atinge, la sfarsitul anului 2010, un numar de 175-200 de magazine pe piata romaneasca.

Tinta celor de la Plus sunt orasele de peste 15.000 de locuitori, costul unei locatii ridicandu-se la valoarea de circa 2 milioane de euro.

Spar, trei noi deschideri pana la 17 magazine

Spar, trei noi deschideri pana la 17 magazineDesi isi doresc deschiderea a numai putin de 12 noi locatii anul acesta, in primele 9 luni ale lui 2008, olandezii de la Spar au deschis doar trei noi locatii in Constanta, Chisineu-Cris si Ineu. Prin deschiderea acestor supermarketuri reteaua Spar a ajuns la 17 magazine.

Obiectivul de dezvoltare al Spar pe termen mediu prevede deschiderea a 55 de magazine, inclusiv in Bucuresti, tinta finala fiind crearea unei retele de 250 de unitati la nivel national.

Supermarketurile sunt operate de firma Spar din Arad, care detine franciza pentru Romania a grupului olandez . Compania romaneasca, parte a Astral Impex Arad, intentioneaza sa extinda franciza si prin intermediul altor parteneri din tara.

Auchan asteapta ultimele 3 luni din 2008

Auchan asteapta ultimele 3 luni din 2008Desi si-a propus sa deschida doua noi hypermarketuri anul acesta, retailerul francez se pare ca asteapta perioada Sarbatorilor de iarna pentru a inaugura cele doua noi magazine. Unul dintre hipermarketuri va fi localizat in centrul comercial Militari Shopping din Bucuresti, si va fi deschis in luna noiembrie, iar cel de-al doilea in Suceava.

Hypermarchet-ul Auchan din Militari va avea o suprafata de vanzare de 12.500 metri patrati, 65 de case de marcat si va comercializa o gama de 50.000 de produse. Magazinul va dispune si de o parcare de 2.300 de locuri.

Auchan a deschis primul sau magazin in Romania, in noiembrie 2006, in cartierul bucurestean Titan, dupa o investitie de 40 milioane euro.

In prezent, Auchan Romania opereaza cinci magazine cu o suprafata comerciala de 46.500 metri patrati, investitiile totale realizate de companie de la intrarea pe piata locala ridicandu-se la circa 300 milioane euro.
Pe langa cele doua magazine care urmeaza sa fie deschise anul acesta, Auchan isi propune ca in 2009 sa inauguraze inca 8 noi unitati in Romania.

MiniMax Dicount a ajuns la 16 magazine, deschizand 4 anul acesta

MiniMax Dicount a ajuns la 16 magazine, deschizand 4 anul acestaOperatorul retelei de magazine de tip discount MiniMAX Discount si-a extins reteaua de magazine in primele 9 luni din 2008 cu 4 noi unitati in Arad, Turnu Magurele, Titu si localitatea Calan din judetul Hunedoara. Prin deschiderea celor 4 magazine, reteaua a ajuns la 16 unitati.

In ceea ce priveste intreg anul 2008, compania intentioneaza sa deschida 20 de magazine, inclusiv la Brasov, Buzau, Navodari, Ovidiu si Petrosani. Oferta de produse miniMax Discount cuprinde 1.700 de articole, printre care fructe si legume, carne proaspata, produse lactate, dar si produse de uz casnic.

Fiecare magazin dispune de o suprafata de vanzare de 1.000 mp, sase case de marcat si 80 de locuri de parcare.

Mega Image - 24 de magazie, dintre care doua deschise anul acesta

Mega Image - 24 de magazie, dintre care doua deschise anul acestaLantul de supermarketuri Mega Image, parte a Delhaize Group, a inaugurat doua noi magazine in primele 9 luni ale anului, ajungand astfel la o retea de 24 de unitati. In prezent reteaua Mega Image detine 21 de magazine in Capitala, doua in Constanta si unul Ploiesti.

La 1 septembrie retailerul belgian a finalizat si achizitia celor 14 supermarketuri La Fourmi, prezente pe piata din Capitala, in urma unei tranzactii de 18,6 milioane euro. Astfel, Delhaize Group va converti magazinele La Fourmi, ce au o suprafata de vanzare de 350-500 metri patrati, in supermarketuri Mega Image in urmatoarele sase luni. Rezultatele La Fourmi vor fi consolidate in rezultatele Delhaize Group incepand cu 1 septembrie 2008.

Fondata in 1995, Mega Image este unul din cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania, avand o retea ce cuprinde in prezent 24 magazine in Bucuresti, Constanta si Ploiesti. Mega Image este parte a Delhaize Group, prezent in sapte tari, pe trei continente, cu un numar de peste 2.500 magazine. Grupul a avut venituri de 19 miliarde euro la finalul anului 2007.