1 / 4

Centrofarm, doar o farmacie in mediul rural

Desi are in prezent o retea de 48 de farmacii in toata tara, Centrofarm detine pentru moment doar o farmacie in mediul rural, in localitatea Magurele din judetul Ilfov. “Piata farma, asemeni tuturor industriilor in crestere, este foarte dinamica. Iar dinamismul implica o cerere foarte mare de personal specializat (farmacisti, asistenti de farmacie). Daca la oras este din ce in ce mai greu sa-i gasesti, in mediul rural este aproape imposibil”, motiveaza Dorin Catana, director general Centrofarm, reticienta retelei pe care o conduce referitor la mediul rural.

Desi recunoaste ca investitia intr-o farmacie in mediul rural ar fi mai mica pentru ca locatiile din mediul rural sunt mai mici ca suprafata decat cele din orase, acesta declara ca pentru moment prioritatea Centrofarm ramane extinderea in mediul urban, unde vrea sa ajunga la 60 de unitati pana la sfarsitul acestui an.

Un alt factor care trebuie luat in considerare este, in opinia reprezentantului Centrofarm, lipsa cabinetelor medicale in afara oraselor. ”Intr-un viitor apropiat este foarte dificil de prevazut orientarea marilor jucatori spre zona rurala, pana nu vor beneficia de niste facilitati din partea autoritatilor locale”, mai afirma acesta.

Pe fondul cresterii puterii de cumparare, reprezentantul Centrofarm estimeaza ca anul acesta piata farma se va aprecia cu circa 8-10 procente fata de anul precedent. “Preconizam o crestere a pietei cu 8-10%, in timp ce Centrofarm si-a bugetat o crestere de 80%”, declara acesta.
In primele 6 luni, Centrofarm a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 76% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 12,78 mil euro.

Centrofarm este cel mai vechi lant de farmacii din Romania, cu o istorie de 75 de ani pe piata locala. Investitiile in rebranding au inceput insa in 2005, atunci cand lantul de farmacii a fost preluat de omul de afaceri portughez cu mare experienta in domeniul farmaceutic, Alain Bonte.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri