1 / 5

Hoteluri de 3 stele cu servicii de 4 stele

“Pana la sfarsitul anului 2009, cel putin 2.830 de camere noi vor fi date in folosinta, in special in unitati de cazare ‘boutique hotel’, care devin din ce in ce mai cautate pe piata locala”, se arata intr-un studiu al companiei de consultanta Jones Lang LaSalle pentru luna septembrie, Bucharest City Report 2008, privind studiul investitiilor in imobiliare pe piata regionala.

In prezent, piata hoteliera numara aproximativ 9.000 de camere, clasificate intre 3 si 5 stele, fiind dominata de hotelurile de patru stele, ca raspuns al cererii turismului business. Acesta isi adjudeca aproape 80% din numarul de turisti cazati in hoteluri, Bucurestiul reprezentand cel mai indicat exemplu in acest sens.

Cum va evolua piata hoteliera in urmatoarea perioada si cate din hotelurile in constructie se vor afla su managementul unor lanturi hotliere internationale? Exista o piata propice pentru dezvoltare hotelurilor de tip botique si a uitatilor middle-class, de trei stele?

“Nu stiu daca exista o piata pentru hoteluri boutique, dar cu siguranta exista una pentru hoteluri. Cu siguranta avem un deficit de locuri de cazare. Vor deveni interesante hotelurile cu un numar mic de camere, dar cu personalitate. Aceasta va fi tendinta: hotelurile mici, dar nu neaparat boutique sau luxury. Astfel de hoteluri implica investitii destul de mari”, a declarat, pentru Wall-Street, Toni Tatar, director de marketing si vanzari in cadrul Rembrandt Hotel din Bucuresti.

Daca piata inca face loc hotelurilor de 4-5 stele (deschiderea Radisson SAS in Bucuresti a adus inca 400 camere de lux), numarul unitatilor de “trei stele cu servicii de patru stele” va progresa mai rapid, in opinia lui Tatar.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri