1 / 8

Cei 440 de angajati vor fi disponibilizati pana la finele lui 2009

Dezvoltarea accelerata a afacerii Kraft Foods Romania, lider pe piata locala a ciocolatei, a generat nevoi suplimentare de extindere a capacitatii de productie, irealizabile in contextul limitarilor de spatiu si al amplasamentului fabricii din Brasov.

“Din cauza limitarilor de spatiu in cladirile existente si locatiei unitatii de productie Kraft in mijlocul orasului, cresterea capacitatii de productie la Brasov nu este o optiune viabila. Au fost studiate capabilitatile de productie din cadrul fabricilor noastre si identificate oportunitatile de a consolida productia mai eficient, astfel incat sa se asigure dimensiunea necesara pentru a sustine dezvoltarea viitoare”, declara Doina Cavache.

Potrivit reprezentantului Kraft Foods, compania a analizat “cu atentie” si alte alternative care ar fi permis extinderea capacitatii de productie si eficienitizarea operatiunilor, insa nu a gasit “nicio optiune care sa indeplineasca aceste cerinte intr-un mod fezabil si sustenabil pentru Romania”.

Relocarea productiei de la Brasov in Bulgaria s-a datorat capacitatilor de extindere, in locatia existenta, a fabricii de ciocolata din regiune, precum si proximitatii spatiale care face fezabila mutarea din punct de vedere logistic. In ceea ce priveste transferul productiei de la Brasov si in alte unitati Kraft Foods din regiune, Doina Cavache a precizat ca, deocamdata, nu a fost luata nicio decizie in acest sens.

Totodata, Cavache nu a putut spune ce se va intampla cu fabrica si terenul aferent acesteia, compania concentrandu-se asupra oamenilor, pe care incearca sa-i ajute “in perioada de tranzitie”.

“Cei aproximativ 440 de angajati ce lucreaza la fabrica Kraft Foods Romania din Brasov vor fi disponibilizati pana la finele anului 2009. Disponibilizarea se va face in mai multe etape. In perioada ce urmeaza vor avea loc negocieri cu sindicatul pentru definitivarea pachetului compensatoriu. Vom colabora cu angajatii nostri pe tot parcursul acestei perioade dificile. Le vom acorda un pachet compensatoriu cat mai avantajos, suport pentru gasirea unor noi locuri de munca si pentru a face cat mai usoara perioada de tranzitie”, declara Doina Cavache.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri