MedLife pune in stand by constructia celor trei spitale anuntate

MedLife pune in stand by constructia celor trei spitale anuntateDesi industria farma este una dintre cele mai putin afectate de criza finaciara globala, MedLife isi adapteaza strategia la conditiile economice actuale astfel: pune in asteptare planurie de construire a celor trei spitale pe care le anuntase, concentrandu-se pe extinderera retelei de clinici, dar si pe achizitionarea unor operatori atat in tara, cat si pe piata din Capitala.

“Deschiderea unui spital este o investitie foarte mare, iar in criza actuala de lichiditati toti operatorii isi vor indrepta investitiile spre segmentele care aduc profit intr-un timp foarte scurt, adica clinicile”, declara Ciprian Ciobanu (foto), director Medlife.

Avand in vedere ca a renuntat, pentru moment, la inaugurarea de spitale, care reprezinta investitii recuperabile pe pe termen lung, MedLife are in prezent lichiditatile care urmau sa fie investite in aceste spitale, lichiditati care vor fi indreptate si spre achizitionarea unor operatori atat de pe piata bucuresteana, cat si din tara.

In 2008, MedLife a mai inaugurat inca patru hyperclinici: Hyperclinica MedLife Favorit, Hyperclinica MedLife Unirii in Bucuresti, MedLab Cluj si Hyperclinica MedLife Timisoara.
Cifra de afaceri estimata de reprezentantul MedLife pentru 2008 este de 22 mil. euro.

Romar renunta la inaugurarea de spitale

Romar renunta la inaugurarea de spitaleSi Romar, un alt mare jucator de pe piata medicinei private din Romania, a ajuns la conlcuzia ca spitalele private nu reprezinta cea mai buna investitie in conditiile actuale. “Atat timp cat asigurarile private nu sunt in vigoare, un spital privat nu constituie inca o afacere profitabila si eficienta, deoarece, pentru ca un astfel de spital sa devina rentabil este nevoie de un grad minim de ocupare de 70%”, declara, in aceasta toamna, Liliana Hagicalil, managing director Romar Medical.

Astfel, operatorul de servicii medicale a decis transformarea cladirii care urma sa adaposteasca un spital de 60 de paturi in cladire de birouri.

In 2008, Romar s-a concentrat atat pe extinderea retelei de centre proprii, cat si pe achizitionarea de clinici in tara.

Anul acesta, Romar a deschis noi clinici in Timisoara, Constanta, Sibiu si Bacau, si a extins clinica Medimar din Iasi.

In primul semestru din 2008, Grupul Romar a investit circa 4,2 mil. euro atat in deschiderea de noi clinci, cat si in aparatura.

CMU crede inca in spitalele de nisa

CMU crede inca in spitalele de nisaCMU (Centrul Medical Unirea) este unul dintre putinii jucatori care au inaugurat un spital anul acesta. Astfel, in noiembrie, CMU a inaugurat Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Regina Maria cu o capacitate de 60 de paturi. Noua facilitate dispune de o suprafata de aproximativ 2.000 mp si a necesitat o investitie totala de peste 5,5 mil. euro.

Pentru anul 2009, reprezentantii CMU estimeaza ca Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Regina Maria va atinge un grad de ocupare de 50%, acesta urmand sa contribuie cu circa 2 mil. euro la cifra de afaceri a CMU.

De la inceputul anului 2008, Centrul Medical Unirea a inaugurat prima policlinica pentru copii CMU Kids, a deschis cel mai dezvoltat centru de imagistica din Bucuresti, CMU – Centrul de Diagnostic si Tratament in zona Baneasa, si a inceput extinderea in tara prin preluarea a 49% din Centrul Medical Motilor in Cluj si 50% din AvaMedica in Constanta.

Medsana a inceput extinderea in afara Capitalei

Medsana a inceput extinderea in afara CapitaleiDesi in vara anuntasera ca pana la sfarsitul acestui an vor anunta locatia si data cand se va deschide primul spital Medsana din Romania, pentru moment grecii de la Medsana au pus aceast proiect pe lista de asteptare, urmand a se concentra pe deschiderea de noi clinici.

Avand in vedere ca in prezent detin circa 15-20% din totalul pietei bucurestene de medicina privata, grecii de la Medsana au acum in plan o extindere dinamica si la nivel national.

Primul pas al acestei extinderi a fost deschiderea clinicii din Ploiesti la inceputul lunii august, urmatoarea clinica Medsana din afara Capitalei urmand a fi ianugurata in 2009, la Constanta.

In primele 8 luni ale lui 2008 am atins o cifra de afaceri de 4,6 mil. euro, in crestere cu 28% fata de perioada similara a anului trecut. Profitul a crescut mai moderat, cu doar 11%, ajungand la valoarea de 633.000 de euro.

Sanador mareste investitia in spital, finantarea bazandu-se pe credite

Sanador mareste investitia in spital, finantarea bazandu-se pe crediteIn plina criza a creditelor, Sanador isi continua planul de a construi un spital: daca la inceput reprezentantii companiei vizau o investitie de circa 12 mil. euro, in prezent reprezentantii companiei preconizeaza o investitie de circa 50 mil. euro. Punerea in practica a acestui proiect va depinde foarte mult de usurinta cu care reprezentantii companiei vor putea obtine creditare din partea bancilor.

Cladirea va avea o suprafata de 14.000 de metri patrati, dubla fata de planul initial, si va include un hotel de 50 de locuri pentru rudele pacientilor.

Din totalul investitiei, aparatura medicala va costa 9 mil. euro, iar pentru constructie vor fi alocate aproape 20 mil. euro. Restul fondurilor vor acoperi amenajarile si constructia unei parcari subterane cu trei niveluri, precum si hotelul pentru rudele pacientilor.

Pentru 2008, oficialii companiei estimeaza o cifra de afaceri de 12 mil. euro si un profit net de aproximativ 1,8 mil. euro.

Cea mai noua clinica Sanador, cu 14 cabinete, a fost deschisa pe data 4 iunie, in zona Baneasa, in urma unei investitii care s-a cifrat la 500.000 de euro. Pe langa aceasta, reteaua Sanador mai cuprinde clinica din zona Victoriei, inaugurata in urma cu doi ani, dupa o investitie care s-a ridicat la peste 6 milioane de euro. Aceasta unitate se intinde pe o suprafata totala de 2.000 de mp, dispune de 40 de cabinete, laboratoare si parcare.