1 / 4

Cine va conduce operatiunile de la Urlati

Are 58 de ani, dintre care 15 i-a petrecut alaturi de Procter&Gamble. Dupa ce a ocupat pe rand functii precum product planner pentru Europa Centrala si de Est (1997-1998) si manager de operatiuni la fabrica din Rakona (1994-1997), Luc Viaene (foto) a fost numit director al fabricii P&G din Urlati.

“Pentru mine numirea in functia de director al fabricii din Urlati este ca un vis. Cred ca e un ideal pentru fiecare om care lucreaza in acest domeniu sa participe la toate fazele unui asemenea proiect, de la designul fabricii pana la conducerea acesteia in plin proces de functionare”, a declarat, pentru Wall-Street, Luc Viaene.

Incepand din aceasta vara va locui in Romania impreuna cu familia sa. Viaene se declara impresionat de potentialul si calitatile profesionale ale romanilor.

“Este placut sa descoperi o tara noua. Cunosc poporul roman intrucat am vizitat destul de des fabrica P&G din Timisoara. Fac acest lucru de aproape zece ani. Luand in considerare potentialul si calitatile romanilor sunt increzator in capacitatea de a construi la Urlati o institutie puternica”, afirma Viaene.

In ceea ce priveste asteptarile pe care le are pentru acest proiect, Luc Viaene precizeaza ca prioritare sunt indeplinirea angajamentelor facute-costurile de finalizare a fabricii, realizarea obiectivelor de vanzari sau livrarea la timp a unor produse de calitate catre consumatori si clienti. In acest sens, directorul fabricii de la Urlati sustine ca P&G va continua discutiile cu autoritatile guvernamentale pentru ca transformarea acestui proiect in locatie-cheie sa devina un obiectiv posibil in urmatorii ani.

“Pe termen scurt, imi propun sa finalizez in timp procesul de recrutare, sa ii pregatim pe angajati conform celor mai inalte standarde. Pe termen lung, imi propun sa transformam acest proiect intr-o fabrica competitiva si performanta”, adauga Viaene.

Compania va trece prin doua etape majore de recrutare: martie-iunie 2009 si ianuarie-martie 2010. Investitia in noul centru de productie se ridica la peste 100 mil. dolari si va genera 300 de locuri de munca.

In actualul context economic, oficialul P&G considera drept incorecta decizia de stopare a investitiilor.

“Companiile ar trebui sa isi evalueze in permanenta planurile de business, sa anticipeze cel mai bun moment pentru a investi, sa-si cunoasca bine consumatorul. Cred ca cel mai prost lucru pe care il poti face in vremuri ca acestea este sa stopezi toate investitiile. Atunci nu progresezi, nu cresti”, declara Luc Viaene.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri