1 / 4

Octombrie a adus primele semne ale crizei financiare

Primele doua trimestre ale anului 2008 au fost “spectaculoase” pentru afacerile Oriflame Romania, in timp ce ultimul trimestru a fost unul “dezastruos”, a declarat Monica Tatoiu (foto) in cadrul unui interviu acordat Wall-Street.

“Compania noastra este legata de economie, iar economia romaneasca a inceput sa-si incetineasca motoarele in luna octombrie. Pe noi ne-a atins «tsunami-ul» abia in decembrie, cand am inregistrat o scadere a vanzarilor cu 15%, insa aceasta luna a fost compensata de un trimestru 1 foarte bun. Insa am discutat cu o serie de colegi din industria pharma, alimentara sau imbracaminte, iar vanzarile au fost cu 10-15% mai mici decat in aceeasi perioada a lui 2007”, spune Monica Tatoiu.

Desi se pregatea sa paraseasca functia de director general al companiei, dupa 15 ani in care a ocupat aceasta pozitie, Tatoiu a decis sa ramana la conducerea Oriflame Romania pana la finele anului 2010 ca urmare a crizei financiare.

“Eu ma gandeam sa plec la sfarsitul lui 2008. In momentul in care ai construit o companie de la zero este nedrept si imoral sa lasi respectiva companie in vremuri dificile. Un manager care se respecta lasa urmasilor ceva curat, nu cu metastaze. Asa ca am zis ca stau pana la sfarsitul lui 2010 in functia de director general, iar in 2011 raman in board”, afirma Monica Tatoiu.

Potrivit acesteia, in momentul de fata exista doi candidati pentru functia de director general, doua femei care lucreaza in interiorul companiei.

“Nu sunt de acord ca aceasta functie sa fie ocupata de un om dinafara companiei, un om din interior simte lucrurile, nu mai trebuie instruit. Viitorul director general trebuie sa fie o clona a Monicai Tatoiu la un alt nivel al spiralei, valorile principale ale companiei nu trebuie sa nu se schimbe sau sa se fractureze”, spune Tatoiu.

Dupa despartirea de companie Monica Tatoiu marturiseste ca isi propune sa calatoreasca mult, alte optiuni fiind proiectele sale editoriale, nefinalizate din lipsa timpului necesar, managementul de criza si chiar intrarea in politica, insa ca independent.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri