1 / 5

Preluarea unei companii in faliment, proiect pe termen mediu si lung

“Exista cazuri de vanzari ale unor afaceri puternic afectate de criza, multe grupuri isi vand liniile de business care nu au legatura cu activitatea lor de baza. Piata este insa in acest moment in asteptare”, a declarat Ioana Racoti, intr-un interviu acordat Wall-Street.

Ea nu exclude posibilitatea ca fondurile de investitii sa fie interesate de oportunitati de afaceri intr-o piata afectata de criza, insa subliniaza ca acesti investitori financiari fac in general investitii cu grad redus de risc care sa ofere un grad sporit de siguranta investitorilor lor. “Preluarea unei companii in faliment, restructurarea si aducerea ei la un nivel care sa genereze profit sunt proiecte pe termen mediu si lung si cu grad de recuperare a investitiei scazut, nu foarte atractive pentru fondurile de investitiii care au activat pana in acest moment pe piata noastra”, enunta Racoti.

ZRP a inregistrat in anul 2008 o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 50% fata de cea a anului precedent, depasind cresterea previzionata de 25-30%. Pentru anul 2009, avand in vedere contextul economic actual, compania si-a revizuit estimarea initiala si anticipeaza o mentinere a cifrei de afaceri la nivelul anului trecut, fara a inregistra scaderi.

Din cifra de afaceri totala companiei, aproximativ 20% reprezinta venituri din activitatea de M&A (fuziuni si achizitii), insa exista dosare complexe cu componenta de M&A care nu intra in procentul mentionat.

Compania a acordat asistenta juridica in cadrul unui numar semnificativ de tranzactii, avand o mare diversitate atat din punct de vedere al valorii acestora, cat si din punctul de vedere al problematicii abordate. Dintre acestea, zece proiecte au fost de majora importanta, valoarea acestora variind intre 500.000 de euro si 1,5 miliarde de euro, in cadrul unui proiect inca nefinalizat.

“De asemenea, in cursul anului 2008 am continuat sa acordam asistenta juridica cu privire la tranzactii de M&A finalizate la sfarsitul anului 2007, fiind solicitati sa furnizam servicii juridice legate de implementarea respectivelor tranzactii si restructurarea societatilor preluate, cea mai relevanta tranzactie din aceasta categorie avand o valoare de aproximativ 60 milioane de euro”, a spus Ioana Racoti.

Potrivit Ioanei Racoti, anul 2008 a insemnat o consolidare a brandului ZRP, ca firma care ofera servicii integrate pe piata avocaturii de business, de la proiecte complexe de M&A, finantari si proiecte energetice pana la asistenta clientilor in litigii si arbitraje de drept comercial.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri