Marius Bilasco cel mai valoros jucator din lot

Cei mai valorosi jucatori din lotul Unirii Urziceni sunt atacantul Marius Bilasco – 1,25 mil. euro si fundasii Ersin Mehmedovic – 0,9 mil. euro si George Galamaz – 0, 85 mil. de euro, potrivit aceleiasi surse. Comparativ, jucatorii romani cu cea mai ridicata valoare de piata sunt Adrian Mutu (Fiorentina – Italia) – 25 mil. euro si Cristian Chivu (Internazionale Milano – Italia) – 23 mil. euro.

Unirea Urziceni valoreaza 14 milioane de euro, de peste doua ori mai putin decat Steaua, cea mai valoroasa echipa de club din Romania. Pe primele locuri in clasamentul celor mai valoroase cluburi romanesti de fotbal se afla Steaua Bucuresti - 32 mil. euro, CFR Cluj – 31,4 mil. euro, Dinamo – 30,3 mil. euro, FC Timisoara – 28,2 mil. euro si Rapid Bucuresti – 22,9 mil. euro.

In sezonul competitional 2008/2009, formatia din Urziceni a platit 3,7 milioane de euro pentru transferurile de jucatori. Cele mai mari sume au fost cheltuite pe aducerea lui Dan Marian Matei de la Gloria Bistrita (815.000 de euro), Dinu Todoran - Farul Constanta (510.000 de euro) si Daniel Stan – Otelul Galati (510.000 de euro). Pe de alta parte, echipa de fotbal a castigat 3 milioane de euro din cedarea de jucatori, cei mai multi bani, respectiv doua milioane de euro, fiind obtinuti din cedarea atacantului Bogdan Stancu la Steaua Bucuresti.

Cele mai mari bugete pentru transferuri in sezonul competitional care se va incheia la inceputul lunii viitoare au fost alocate de FC Timisoara – 10 mil. euro, Steaua Bucuresti – 8,3 mil.euro, CFR Cluj – 7,3 mil. euro, Rapid Bucuresti – 7 milioane de euro si Vaslui – 6,1 milioane de euro. De cealalta parte, Universitatea Craiova, Politehnica Iasi sau Gloria Buzau au cheltuit mai putin de un milion de euro pe aducerea de noi fotbalisti. In total, cele 18 cluburi din prima divizie romaneasca de fotbal au primit 50 milioane de euro pe jucatorii transferati la alte echipe si au platit 62 milioane de euro pentru aducerea de noi fotbalisti.


Sursa foto: INTACT IMAGES/Gazeta Sporturilor/Alex Nicodim

UEFA premiaza cu 4,2 mil. euro participarea in grupele Champions League

UEFA premiaza cu 4,2 mil. euro participarea in grupele Champions LeagueIn cazul in care va castiga campionatul romanesc de fotbal, Unirea Urziceni va incasa aproximativ 3 milioane de euro din drepturile de televizare aferente sezonului 2008/2009, detinute de consortiul format din Antena 1 si RCS&RDS, potrivit unei surse din fotbalul romanesc care a dorit sa ramana anonima.

La aceasta suma se vor adauga cele 4,2 milioane de euro din participarea in grupele UEFA Champions League, cea mai prestigioasa competitie fotbalistica intercluburi din Europa, precum si incasarile rezultate din vanzarea de bilete pentru meciurile pe care Unirea le va juca in calitate de gazda.

De asemenea, UEFA premiaza cu 300.000 de euro fiecare punct obtinut in meciurile din grupele Champions League. Per total, Unirea Urziceni ar putea sa incaseze circa 10 mil. de euro in urma participarii in Champions League.

Singura problema pe care o va intampina Unirea in cazul in care va participa in editia viitoare a Uefa Champions League este lipsa unei arene omologate pe care sa joace meciurile de pe teren propriu. In acest caz, oficialii clubului au doua variante: fie sa joace meciurile in afara Romaniei, fie pe terenul formatiilor CFR Cluj sau Steaua Bucuresti, singurele care pot organiza meciuri de Champions League.

“ Daca cei de la Urziceni vor alege sa joace la Cluj sau pe terenul Stelei, trebuie sa se inteleaga cu oficialii celor doua formatii pentru a le folosi stadionul. Se poate opta fie pentru plata unei chirii pe meci, fie pentru cedarea unui procent din incasarile obtinute din vanzarea biletelor. Numele stadionului pe care se vor disputa meciurile din grupe trebuie trimis la Uefa pana la data de 1 septembrie”, precizeaza sursa.

Uefa incaseaza 30% din suma provenita din vanzarea de bilete la meciurile din Champions League, pentru ca la finalul competitiei sa acorde 1,2-1,6 mil. euro echipelor care nu au reusit sa treaca de faza grupelor.

Jucatorii Unirii din meciul cu Timisoara valoreaza cat salariul lui Ibrahimovic

Jucatorii Unirii din meciul cu Timisoara valoreaza cat salariul lui IbrahimovicFormatia italiana Internazionale Milano i-ar putea cumpara ce cei 14 jucatori ai Unirii ce au castigat meciul cu FC Timisoara doar cu salariul anual pe care il platesc atacantului suedez Slatan Ibrahimovic, circa 9 mil. euro. Internazionale este unul dintre colosii fotbalului european si una dintre echipele pe care ar putea sa o intalneasca Unirea Urziceni in grupule UEFA Champions League.

Potrivit Football Money League, un studiu realizat de compania de consultanta Deloitte la inceputul acestui an, cel mai bogat club de fotbal din lume este Real Madrid, cu venituri de circa 366 mil. euro in 2007, urmat de Manchester United – 325 mil. euro si FC Barcelona – 309 mil. euro. Internazionale se afla abia pe locul al saselea, cu venituri de circa 173 de mil. euro in 2007.

Cele mai mari cluburi din Europa incaseaza sume-record din participarea anuala in cea mai importanta competitie fotbalistica intercluburi, din drepturile de televizare si din vanzarea de bilete. De exemplu, Manchester United si FC Barcelona, finalistele ultimei editii a Uefa Champions League, au concurat pentru un premiu de peste 110 milioane de euro, potrivit unei analize realizate de MasterCard, sponsorul oficial al competitiei. De asemenea, si economia Europei a avut de castigat circa 300 de milioane de euro de pe urma meciului dintre cele doua formatii.



Performanta interna pe axa Bucsaru Stoica - Petrescu

Surpriza campionatului - echipa din Urziceni (judetul Ialomita) - a promovat in prima divizie a campionatului romanesc de fotbal in 2006 si de atunci performeaza de la an la an. Clubul din Urziceni evolueaza pe o arena moderna, cu o capacitate de 7.000 de locuri, situata intr-o localitate cu o populatie mai mica de 20.000 de oameni.

Unirea se bucura de sustinerea financiara a lui Dumitru Bucsaru, unul din cei mai discreti patroni din fotbalul local, aparitiile sale in presa fiind extrem de rare. Averea lui Dumitru Bucsaru era estimata anul trecut la 150 de milioane de euro, potrivit topului primilor 500 de miliardari din Romania realizat de cotidianul Adevarul. Principalele afaceri ale lui Buscaru sunt in constructii si in imobiliare, doua dintre sectoarele din economie care au avut de suferit cel mai mult de pe urma crizei financiare globale. Printre investitiile importante controlate de Dumitru Bucsaru se afla Green City Contruct, companie care dezvolta mai multe locuinte intr-o comuna aflata in sudul Capitalei.

Pe langa sustinerea financiara a lui Bucsaru, Unirea Urziceni beneficiaza incepand din 2007 si de abilitatile de management ale lui Mihai Stoica, unul din cei mai de succes conducatori de club din fotbalul romanesc. Inainte de a se alatura Unirii, in 2007, Stoica a mai condus Steaua Bucuresti si Otelul Galati. Stoica a obtinut cele mai mari performante din cariera de manager de club la Steaua Bucuresti, formatie in care a activat vreme de cinci ani. Sub comanda sa, Steaua Bucuresti a reusit cea mai mare performanta din istoria recenta, respectiv calificarea in semifinalele Cupei Uefa (sezonul 2005/2006), a doua competitie ca importanta fotbalistica din Europa. Salariul anual pe care il incaseaza managerul Unirii Urziceni este de 150.000 de euro, potrivit informatiilor publicate in presa sportiva.

Castigurile lunare ale lui Mihai Stoica rivalizeaza cu cele ale sefilor de multinationala de pe piata locala.

Bucsaru a fost cel care i-a adus la echipa atat pe managerul clubului, cat si pe antrenorul Dan Petrescu.
Antrenorul echipei din Urziceni are o avere de 13 milioane de euro, potrivit topului realizat de Adevarul, bani pe care i-a strans din fotbal si din imobiliare. Fost component al “generatiei de aur”, Petrescu a jucat ani buni in strainatate, la echipele italiene Foggia si Genoa, precum si la formatiile britanice Sheffield Wednesday, Chelsea si Southampton.