1 / 5

Marius Bilasco – cel mai valoros jucator din lot

Cei mai valorosi jucatori din lotul Unirii Urziceni sunt atacantul Marius Bilasco – 1,25 mil. euro si fundasii Ersin Mehmedovic – 0,9 mil. euro si George Galamaz – 0, 85 mil. de euro, potrivit aceleiasi surse. Comparativ, jucatorii romani cu cea mai ridicata valoare de piata sunt Adrian Mutu (Fiorentina – Italia) – 25 mil. euro si Cristian Chivu (Internazionale Milano – Italia) – 23 mil. euro.

Unirea Urziceni valoreaza 14 milioane de euro, de peste doua ori mai putin decat Steaua, cea mai valoroasa echipa de club din Romania. Pe primele locuri in clasamentul celor mai valoroase cluburi romanesti de fotbal se afla Steaua Bucuresti - 32 mil. euro, CFR Cluj – 31,4 mil. euro, Dinamo – 30,3 mil. euro, FC Timisoara – 28,2 mil. euro si Rapid Bucuresti – 22,9 mil. euro.

In sezonul competitional 2008/2009, formatia din Urziceni a platit 3,7 milioane de euro pentru transferurile de jucatori. Cele mai mari sume au fost cheltuite pe aducerea lui Dan Marian Matei de la Gloria Bistrita (815.000 de euro), Dinu Todoran - Farul Constanta (510.000 de euro) si Daniel Stan – Otelul Galati (510.000 de euro). Pe de alta parte, echipa de fotbal a castigat 3 milioane de euro din cedarea de jucatori, cei mai multi bani, respectiv doua milioane de euro, fiind obtinuti din cedarea atacantului Bogdan Stancu la Steaua Bucuresti.

Cele mai mari bugete pentru transferuri in sezonul competitional care se va incheia la inceputul lunii viitoare au fost alocate de FC Timisoara – 10 mil. euro, Steaua Bucuresti – 8,3 mil.euro, CFR Cluj – 7,3 mil. euro, Rapid Bucuresti – 7 milioane de euro si Vaslui – 6,1 milioane de euro. De cealalta parte, Universitatea Craiova, Politehnica Iasi sau Gloria Buzau au cheltuit mai putin de un milion de euro pe aducerea de noi fotbalisti. In total, cele 18 cluburi din prima divizie romaneasca de fotbal au primit 50 milioane de euro pe jucatorii transferati la alte echipe si au platit 62 milioane de euro pentru aducerea de noi fotbalisti.


Sursa foto: INTACT IMAGES/Gazeta Sporturilor/Alex Nicodim

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri