1 / 5

"Lumea a plecat in vacanta de vara"

Avocatul considera ca schimbarea prin care vanzatorii au pierdut puterea in relatia buyer-seller coincide cu luna martie a anului trecut, pe zona de real estate, iar in M&A-ul traditional „lumea a plecat in vacanta de vara si unii au ramas in vacanta pana astazi”.

DLA Piper a oferit consultanta juridica pe sase tranzactii incheiate deja in 2009. „Valorile nu se mai situeaza la nivelurile record din anii anteriori, o tranzactie de 20-30 de milioane de euro fiind deja o tranzactie notabila in actualul context. Cel mai probabil, deal-urile mari vor fi considerate cele de peste 50 de milioane euro”, spune Marian Dinu, care pana in toamna anului trecut a condus practica corporativa a biroului local al Linklaters.

Cel mai recent deal asistat din punct de vedere juridic de avocatii DLA Piper este preluarea de catre fondul de investitii britanic Tri a unei parti din complexul rezidential Perla Residence, in schimbul a aproximativ 15,5 milioane euro.

Cea mai complexa tranzactie asistata de DLA Piper este cea cu Top Diagnostics, care a inceput in urma cu aproximativ doi ani si a avut multe etape intermediare si conditii pentru finalizare, fiind un trasfer de business si nu o simpla vanzare de actiuni.

Top Diagnostics a facut obiectul unui deal in ultima perioada, dupa ce grupul elvetian Roche a preluat activele care aveau legatura cu distributia produselor sale.

In prezent, casa de avocatura are trei mandate de M&A, iar clientii provin din industrii ca pharma, industrie sau servicii financiare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri