1 / 5

Discutiile, pe ultima suta de metri

Sursele contactate de Wall-Street afirma ca cele doua companii sunt in discutii avansate, ca este posibil sa fi ajuns deja la acordul de principiu si ca e o problema de zile pana la semnarea contractului prin care Ozone ar intra sub controlul fondului de investitii american. Un apropiat al celor doua companii, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, ne-a declarat ca cele doua companii au batut palma inca de la inceputul lunii si ca LaborMed a preluat doar portofoliul Ozone, adica brandurile de produs si numele acesteia.

Cat despre valoarea la care s-ar cifra tranzactia, estimarile sunt variate. Pe fondul lipsei unor surse oficiale, informatiile care au circulat indicau faptul ca intr-o prima faza actionarii doreau sa obtina 80 de milioane de euro, dar ca mai apoi valoarea ar fi scazut pana la 20 milioane de euro si chiar la mai putin de atat, potrivit unor informatii recente.

Aceasta este a doua tranzactie din industrie incheiata in 2009, dupa ce producatorul belgian de OTC-uri (medicamente care se elibereaza fara prescriptie) Omega Pharma a achizitionat pachetul integral de actiuni al Hipocrate 2000 si Hipocrate Distribution Group in martie 2009, in urma discutiilor care au durat jumatate de an.

Odata incheiata, tranzactia ar putea sa aduca LaborMed si Ozone vanzari anuale de peste 60 de milioane de euro si o cota de piata de 3%, adica o pozitie in top 10 al companiilor farma din Romania.

Specialistii farma sunt de parere ca tranzactia este una avantajoasa pentru ambele parti intrucat portofoliul celor doua companii este complementar: LaborMed este axata mai mult pe medicamentele eliberate cu prescriptie medicala, pe cand Ozone are o prezenta puternica pe segmentul OTC-urilor (medicamente care pot fi cumparate fara reteta). Anul trecut, Ozone Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 35,1 milioane de euro, in crestere cu 19% fata de 2007. La nivel de grup, cifra s-a ridicat la 77 de milioane de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri