1 / 5

Productia, transferata in Republica Moldova

Coca-Cola HBC a decis sa transfere capacitatea de productie a fabricii de la Iasi in Republica Moldova, in conditiile in care unitatea producea cu preponderenta pentru respectiva zona.

Depozitul din Iasi va fi reorganizat si va functiona ca Centru de Distributie in cadrul infrastructurii existente, iar operatiunile de vanzari, financiar, marketing si resurse umane isi vor continua activitatea in Iasi. Activitatile de productie din Floreni vor fi transferate la fabrica din Poiana Negri, pregatita in acest sens printr-un program de investitii.

“Coca-Cola HBC anunta consolidarea operatiunilor sale de imbuteliere din Romania la Ploiesti, Timisoara si Poiana Negri, precum si o serie de masuri de eficientizare si crestere a productivitatii operatiunilor sale, menite sa imbunatateasca si sa intareasca viitorul afacerii din Romania, precum si capacitatea companiei de a-si continua investitiile in piata romaneasca”, se arata in comunicatul companiei.

Potrivit reprezentantilor, toti angajatii implicati “vor beneficia de sprijinul companiei, cat si de cel al unei companii specializate in consiliere, recrutare si selectie care ii va ajuta sa isi gaseasca un nou loc de munca, compatibil calificarii lor profesionale”.

Astfel, fiecaruia dintre cei 75 de angajati implicati in productie li se vor oferi pozitiile vacante disponibile in cadrul companiei, iar celor 32 de angajati din depozit, posibilitatea de a opta pentru noi locuri de munca, in conditii similare de salarizare, la contractorul care va opera Centrul de Distributie.

“La sfarsitul perioadei de 60 de zile toti angajatii implicati in consolidare vor primi pachete compensatorii care exced cerintele legale, cu o valoare intre 7 si 10 salarii”, se mai arata in comunicat.

Noul mod de operare va fi functional incepand cu luna noiembrie 2009, toate livrarile si serviciile urmand sa continue normal pe parcursul procesului de consolidare.

La sfarsitul anului 2008, reprezentantii companiei infirmau informatiile privind inchiderea fabricilor de la Iasi si Ploiesti.

In luna septembrie 2008, Coca-Cola Hellenic Bottling Company Romania a hotarat sa inchida fabrica din Oradea in vederea eficientizarii activitatilor desfasurate la nivel local, declarand la momentul respectiv ca se va axa in acelasi timp pe consolidarea capacitatii de productie in unitatile din Iasi, Timisoara, Ploiesti si Dorna.

De asemenea, cei 102 angajati urmau sa primeasca fiecare un pachet compensatoriu de sapte pana la zece salarii nete.

La inceputul acestui an, Coca-Cola HBC anunta ca va disponibiliza in 2009 100 de angajati, dintre care 56 de salariati care ocupau pozitii de
mercantizori si operatori de date financiare vor avea posibilitatea de a-si continua activitatea in cadrul firmelor specializate.

Afacerile Coca-Cola HBC Romania in 2008 au raportat o crestere de 15,1% fata de 2007 si un avans al profitului net de 15,8%. Astfel, Coca-Cola HBC a afisat o cifra de afaceri la nivelul anului trecut de aproximativ 2 mld. lei (551, mil. euro), respectiv un profit net de 243.723.975 lei (66,2 mil. euro).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri