1 / 5

Un sfert din angajatii concediati la nivel national sunt din constructii

In conditiile in care numarul somerilor inregistrati in evidentele Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) in intervalul iulie 2008 - iulie 2009 a fost de peste 227.000 de persoane, 25% din angajatii disponibilizati la nivel national au fost din domeniul constructiilor.

Cel mai afectat business din sectorul constructiilor a fost cel al distributiei de utilaje, in care vanzarile au scazut cu 60-70% de la inceputul anului.

“Cred ca firmele din domeniu vor reusi sa vanda anul acesta doar la 30% din cifrele inregistrate in 2008. Speram sa atingem macar vanzarile din 2006, dar se pare ca 2009 va fi un an mult mai greu”, a declarat Petre Moroianu, secretar general al Asociatiei Distribuitorilor de Utilaje pentru Constructii (ADUC), in deschiderea Expoconferintelor Camex (targ national de constructii si instalatii).

Reprezentantii patronatelor si asociatilor din constructii apreciaza ca reducerea personalului din constructii se va resimti mult mai acut anul viitor, estimand o continuare a recesiunii, cel putin in prima jumatate a lui 2010.

“Suntem intr-o criza pentru ca noi, romanii, nu am inteles ce inseamna economia de piata, cat si din cauza ca nu exista un capital romanesc care sa sustina industria locala. De asemenea, nu am reusit sa ne armonizam cu tendintele europene in materie de constructii”, afirma Claudiu Georgescu (foto), presedintele APMCR.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri