1 / 4

Electrica si CFR Infrastructura, primele doua pozitii

Compania Electrica a avut in anul 2008 o crestere de 124,592% a profitului net fata de anul precedent, datorita veniturilor generate din privatizarea unitatii Electrica Muntenia Sud anul trecut.

"Liderul topului 20 al celor mai profitabile companii din 2008 a fost compania din Romania CFR Infrastructura, cu un randament de 46,8% in 2008, comparativ cu randamentul negativ de 22,9%, inregistrat in anul anterior. CFR este urmat de compania de distributie a energiei electrice detinuta de stat Electrica SA, care a inregistrat un randament de 42,9% in anul precedent", se precizeaza in studiul SEE Top 100 al agentiei de presa din Bulgaria, SeeNews.

In topul respectiv sunt prezente, in afara de Electrica si CFR Infrastructura, alte sapte companii autohtone, si anume Orange Romania, Vodafone Romania, Romgaz SA, Enel Distributie Muntenia, Coca-Cola HBC Romania, Alro SA si British American Tobacco.

ERATA: Agentia bulgara SeeNews si-a modificat topul celor mai profitabile companii din S-E Europei, dupa ce Agentia NewsIn a semnalat eroarea aparuta in legatura cu CFR SA, pe primul loc fiind desemnata acum Electrica, de la Bucuresti, iar CFR fiind exclusa cu totul dintre primele companii profitabile.

In topul initial, dat publicitatii de agentia bulgara, care a intocmit clasamentul celor mai profitabile companii din Sud-Estul Europei in 2008, SeeNews luase gresit in calcul suma de 196,29 milioane euro ca profit inregistrat in 2008 de CFR Infrastructura din Bucuresti, in realitate, asa cum reiese din datele oficiale ale Ministerului roman de Finante aceeasi suma figurand la pierderi inregistrate in acelasi an de CFR.







Sursa: top100.seenews.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri