1 / 4

Redresarea va fi rapida

Dupa ce la sfarsitul anului 2008 a coborat la un minim istoric, indicele Deloitte privind increderea industriei de private equity in Europa Centrala a revenit in forta, profesionistii fiind optimisti cu privire la relansarea activitatii.

Indicele arata ca nivelul de incredere revine la valori apropiate nivelului anterior crizei, in contextul in care doar o mica parte dintre expertii chestionati se mai asteapta la o deteriorare economica.

Declinul indicelui CE PE Confidence pe parcursul crizei financiare a fost unul abrupt si semnificativ: de la 118 (octombrie 2007) la 48 de puncte (octombrie 2008) (- 70 de puncte). Investitorii insa isi recapata increderea intr-un ritm la fel de alert, indicele recuperand 69 de puncte, pana la valoarea 117, in octombrie 2009.

„Nivelul de optimism creste in randul comunitatii investitorilor de capital de risc din Europa Centrala. Rezultatele celui mai recent studiu arata ca pe cat de dramatica a fost pierderea increderii, pe atat de rapida este acum redresarea”, spune Garret Byrne, lider M&A Transactions Services Deloitte Central Europe.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri