Tiriac si-a adus sef de pe Wall Street

Tiriac si-a adus sef de pe Wall StreetIon Tiriac, cel mai bogat roman, cu o avere estimata la 1,8-2 miliarde de euro, potrivit Top 300 Capital, l-a numit pe Petru Vaduva, 48 de ani, un executiv cu experienta pe Wall Street, la conducerea grupului Tiriac, cu activitati in domenii ca auto, financiar sau imobiliar.

Vaduva a inlocuit-o in ianuarie pe Anca Ioan, unul din cei mai cunoscuti manageri la nivel local.

Absolvent de MBA la Yale Business School (USA), Petru Vaduva are experienta de management in domeniul investitiilor financiare, ocupand pozitii cheie in cadrul unor companii de renume din Statele Unite sau Europa, cum ar fi JP Morgan, Bear Stearns, Caspian Securities, Renaissance Capital, SEB Investment Mgt, CLSA London si UralSib.

In anul 2007, Petru Vaduva a revenit in Romania ca Chief Investment Officer la Intreprid GEM.

“Sunt increzator ca numirea mea la conducerea Tiriac Holdings este un pas strategic benefic atat pentru echipa din care voi face parte, cat si pentru mine, personal”, declara Vaduva, cu ocazia numirii sale in functia de CEO al grupului Tiriac, cu afaceri anuale de circa doua miliarde de euro.

La cateva luni dupa numirea lui Vaduva, grupul Tiriac a facut una din cele mai discrete miscari la nivel de management, prin cooptarea Mihaelei Forgaciu, unul din cei mai experimentati specialisti din piata locala de HR, pe functia de director de resurse umane.

Ea a inlocuit-o din functie pe Nicoleta Carlugea, ce activa in cadrul grupului din septembrie 2006.

Forgaciu a lucrat inainte pentru Assess Finance Group (activitati de brokeraj) ca vicepresedinte, functie din care coordona activitatile de vanzari, marketing, PR si resurse umane ale companiei.

In perioada octombrie 2007 – martie 2008, Forgaciu a fost director de resurse umane in cadrul hotelului Radisson SAS, din Capitala. Pe parcursul carierei, Forgaciu a lucrat si pentru companii ca Banca Romaneasca (membra a National Bank of Greece) sau Telemobil (Zapp).

Vara a adus noi mutari in grupul Tiriac

Vara a adus noi mutari in grupul TiriacIn iulie, Tiriac a adus la conducerea grupului al doilea manager cu experienta pe Wall Street, Stelian Dragan (foto), 37 de ani, care ocupa functia de COO (director de operatiuni).

Stelian Dragan a lucrat anterior la fondul de investitii Global Finance, fiind recrutat in ianuarie pe pozitia de investment director in cadrul fondului de private equity elen.

Inainte de a se alatura echipei locale a Global Finance, Dragan a petrecut peste opt ani pe piata financiara internationala, in cadrul unor grupuri precum Bear Stearns si Deutsche Bank Securities (divizia de investment banking a bancii germane Deutsche Bank).

Tot in iulie, Catalin Gavra a parasit functia de director general al TiriacAuto, pe care a ocupat-o timp de un an, in timp ce Dragos Draghici, director general al Hyundai Motor si Premium Auto (Land Rover, Jaguar), a preluat si sefia Romcar (Ford) si M Car Trading (Mitsubishi).

Gavra a preluat functia de director general al TiriacAuto pe 01 iulie 2008, avand ca responsabilitati conceperea si implementarea strategiei de dezvoltare a retelei de distributie si service TiriacAuto, la nivel national.

Tranzactia Labormed - Ozone a lasat urmari manageriale

Tranzactia Labormed - Ozone a lasat urmari managerialeUna din cele mai importante tranzactii desfasurate in 2009, deal-ul de 25 de milioane de euro prin care LaborMed a preluat portofoliul de produse al Ozone, a provocat schimbari executive in randul managementului vanzatorului.

Dan Schiopu (foto), cel care a condus operatiunile Ozone pana in 2006, a revenit in acest an in pozitia de vicepresedinte al companiei, pentru a coordona procesul de vanzare catre LaborMed.

Schiopu a preluat atributiile Ruxandrei Nastase, 35 de ani, cu o experienta de 12 ani in industria farmaceutica.

Nastase, care s-a alaturat Ozone in 2006, a lucrat petru A&D Pharma timp de sase ani inainte de a prelua conducerea Ozone Laboratories, dupa ce locul fusese lasat liber de Dan Schiopu.

Absolventa a Facultatii de Chimie din cadrul Universitatii Bucuresti, Ruxandra Nastase a mai lucrat in cariera si pe pozitia de marketing manager pentru Romania si Bulgaria in cadrul diviziei de sanatate a companiei britanice Reckitt Benckiser.

Ruxandra Nastase a parasit compania imediat dupa tranzactia dintre LaborMed si Ozone, nefiind insa unicul executiv care a parasit Ozone.

In ziua a semnarii contractului de achizitionare a portofoliului de produse al Ozone de catre LaborMed, Marius Chereches, group business development & supply chain director in cadrul companiei, a anuntat ca renunta la pozitia detinuta.

Recrutat in cadrul Ozone in toamna lui 2006, Chereches a ocupat anterior functii executive in cadrul Pharmafarm (director general, intre 2004 si 2006) si Terapia (actuala Terapia Ranbaxy).

La scurt timp dupa ce a parasit Ozone, Chereches a trecut la LaborMed, pe pozitia de group corporate development.