1 / 4

Mirajul hipnotizant al New York-ului

Din ianuarie 2010, Angela Cretu (foto) a preluat atributiile functiei de vicepresedinte business model innovation in cadrul Avon New York. Fata de biroul din apropierea pietei Charles de Gaulle, unde aglomeratia incepe sa se simta incepand cu ora 9 dimineata, Manhattan-ul palpita inca de la primele ore ale zilei.

“Manhattan-ul se transforma intr-un organism caruia ii palpita venele de adrenalina si care incordat se pozitioneaza la linia de start pentru o alta cursa de viteza. M-am aliniat cu aceeasi infrigurare desi antrenamentul meu de acasa nu ma pregatise neaparat pentru cursa marilor campioni, stiam ca nu imi va lua mult timp pana voi fi in acelasi ritm cu noii mei parteneri de cursa. Placerea de a concura e mult prea intensa pentru a ma lasa coplesita ori intimidata de performantele celorlalti”, spune Angela Cretu.

Potrivit acesteia, nivelurile de profesionalism si specializare sunt ”inspirationale”, insa ii lipseste “scanteia” romanilor cu care a lucrat.

Dezavantajul unei societati perfect organizate este ca "inovatia" nu se afla intr-un mediu fertil, liber, organic, ci intr-o sera ultra dotata in care rezultatele sunt anticipate si testate in vitro, afirma Angela Cretu.

“Spontaneitatea poate fi disturbanta. Dar inteleg ca acesta este pretul platit pentru a reusi sa raspunzi intr-o maniera consistenta cerintelor femeilor din 100 de culturi diferite”, mai spune Cretu.

Numirea in noua functie a venit ca o consecinta fireasca a evolutiei business-ului din Romania din ultimii ani. “Pentru mine inseamna recunoasterea efortului unei intregi echipe. Romania este trendsetter in inovatie pentru Avon la nivel global, numirea a venit ca o consecinta fireasca a evolutiei business-ului local din ultimii ani. Am cautat ca fiecare zi petrecuta in acest business sa fie una memorabila pentru mine si cei din jur, se pare ca asa am reusit sa imi fac calatoria prin viata foarte interesanta. New York – strategia globala este doar un punct in itinerariul meu, ma bucur de fiecare nou pas pentru ca-mi ofera o bogatie de informatii si experiente”, povesteste Cretu.

In prezent, sunt peste 20 de romani care ocupa pozitii de middle si top management in organizatia Avon din intreaga lume. Cum explica Angela Cretu acest lucru?

“Poate ca romanii nu sunt cei mai talentati din lume, dar pusi in mediul potrivit exceleaza pur si simplu, sclipesc si impresioneaza prin dedicatie si pasiunea pentru reusita. Am constatat ca noi nu ne multumim sa urmam o procedura daca vedem o oportunitate de a construi mai mult si suntem si recunoscuti pentru asta. Din pacate, in Romania nu se practica un sistem echitabil de recunoastere a valorilor si doar in putine companii contributia individuala se apreciaza distinct si corect. Avon a oferit un astfel de mediu si de-a lungul anilor ne-am construit un brand de pepiniera de talente si de atunci «exportam» cel putin 2-3 profesionisti pe an”, declara Cretu.

Locul sau la carma operatiunilor Avon din Romania si Republica Moldova a fost preluat de Razvan Diratian (33 de ani), cu peste zece ani de experienta in cadrul companiei.

Foto: Sebastian Moise

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri