1 / 4

Un nou lider pe piata mezelurilor

Caroli Foods Group si Campofrio Food Group au anuntat semnarea acordurilor de fuziune a operatiunilor celor doua companii, in forma unui joint venture, in Romania si teritorii invecinate care includ Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Ucraina si Turcia.

Acest joint venture va crea cea mai mare companie de pe piata produselor din carne procesata din Romania, cu o cota de piata cumulata de peste 16% si o cifra de afaceri care depaseste 120 milioane de euro. In timp ce Romania va ramane principala piata de desfacere, noul joint venture intentioneaza sa isi dezvolte prezenta si in zona Europei de Sud-Est.

Piata mezelurilor din Romania era estimata in 2008 la 210.000 tone si peste 800 milioane de euro.

Actiunile noii companii vor fi detinute in proportie de 51% de catre Caroli Foods Group si de 49% de catre Campofrio Food Group, care a achizitionat un pachet de actiuni in numerar pentru a detine participatia de 49% in cadrul noului joint venture. In schimb, fiecare dintre cele doua companii pot achizitiona in timp pachetul integral de actiuni al noii entitati.

Noul grup va avea un consiliu director format din 5 membri, reprezentanti ai Caroli Foods si Campofrio, care va fi prezidat de Talal El-Solh. Haluk Akdemir (foto), in prezent CEO al Caroli Foods, va deveni Chief Executive Officer al noului joint venture. Compania va opera sub numele de Caroli Group Foods.

“Compania Caroli Foods a fost intotdeauna atenta la oportunitatile existente in piata. Dupa cum am spus, sinergiile dintre cele doua companii pot contribui in mod considerabil la intarirea si dezvoltarea acestui joint venture pe plan local. Mai mult, aceasta tranzactie ne ofera oportunitatea de a evolua si pe pietele invecinate”, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii Caroli Foods.

Fara a oferi detalii in privinta valorii acestei tranzactii, acestia au precizat ca in prezent miscarea este supusa aprobarii Consiliului Concurentei. “De aceea, luand in considerare durata acestor proceduri, ne asteptam ca intregul proces sa se incheie la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului 2010. Mai multe informatii vor fi disponibile dupa aceasta data”, au adaugat oficialii Caroli Foods.

Contactat de Wall-Street, Ovidiu Wencz, directorul general al Campofrio Romania, a precizat ca nu detine inca informatii in privinta viitorului sau rol in cadrul noii companii formate. “Este totul foarte cald. Nu au fost discutate toate detaliile tranzactiei”, a spus Wencz.

La sfarsitul lunii ianuarie, acesta a declarat in exclusivitate intr-un interviu acordat Wall-Street ca spaniolii si americanii de la Campofrio Food Group nu au respins ideea unei achizitii a unuia sau mai multor jucatori locali, cu cote de piata si branduri relevante. La momentul interviului, negocierile pentru preluarea unui jucator local erau deja in curs, potrivit unor surse din piata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri