1 / 5

Unde se duc cele 25 de milioane de euro

“Vrem sa facem un circuit inchis, adica sa oferim servicii complete. Vine pacientul, este diagnosticat, apoi investigat pentru confirmare, si abia atunci trimis la sectia de specialitate, de unde poate fi tratat in ambulatoriu sau internat in spital”, explica printr-un desen Robert Chitan, director de marketing in cadrul Gral Medical.

Cu sase etaje si o suprafata “pe hartie” de 10.000 de metri patrati, unitatea va avea o capacitate de 100 de paturi si va aduce profit, daca planurile sotilor Serban se vor implini, dupa doi ani de functionare.

Problema banilor s-a rezolvat deja, anunta cu satisfactie Robert Serban. “Suntem pe ultima suta de metri. Este vorba despre un credit de 25 de milioane de euro, luat de la o banca din Romania cu care am mai colaborat si pana acum. Noi intotdeauna ne-am dezvoltat folosind creditele si reinvestind profitul obtinut”, spune Robert Serban (foto) intr-un interviu acordat Wall-Street.

Demersurile au fost initiate in toamna anului trecut, iar contractul va fi parafat de abia acum, pentru ca “departamentele de risc ale bancilor tin mai mult dosarele decat inainte”. Nu criza este cauza, ci complexitatea business-ului, explica seful Gral. “Este un proiect mare, nu e ca si cum ai cumpara o masina. Toata lumea stie ce-i o masina, unde sunt rotile si volanul, dar in cazul unui spital este nevoie de persoane specializate, care sa analizeze constructia, real estate-ul, calitatea serviciilor si beneficiile clientilor”.

Schitele din proiectele arhitecturale sunt gata, iar spre finalul anului lucrarile vor fi demarate astfel incat constructia sa fie gata in 2012, an in care piata serviciilor medicale private, alimentata de colapsul celui public, ar putea ajunge la o valoare de 600 de milioane de euro, pe fondul unor cresteri anuale de 30-40%.

“Intotdeauna am incercat sa folosesc oportunitatile, iar acum sistemul public nu merge, iar noi trebuie sa fim o alternativa. Este o oportunitate”, puncteaza Serban, pentru care nici scaderile salariale bugetarilor nu reprezinta un motiv de ingrijorare. De unde vine siguranta sa? Atat timp cat sistemul public esueaza in a acoperi nevoile chiar si stringente ale pacientilor, tot mai multi vor apela la serviciile private – uneori mai eficiente, chiar daca mai costisitoare.

Evolutia cifrei de afaceri a Gral in ultimii patru ani



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri