1 / 4

Amintiri personale

Era al doilea loc de munca dupa terminarea facultatii. Lucrase pentru Mercury Promotions pana atunci. La 23 de ani, Razvan Diratian (foto), cel care a fost numit anul trecut la sefia Avon Romania si Moldova, se prezenta la un interviu pentru pozitia de sales analist in cadrul companiei americane de cosmetice.

“Nu am targetat la momentul respectiv nici segmentul de cosmetice, Avon nici atat. Anunt in ziar, clasic, barbierit, tuns, pus costum, mers la interviu. Vazut, placut, dupa 2 interviuri. Stiam la vremea respectiva destul de putine lucruri despre Avon – stiam ca este o companie multinationala, prezenta in foarte multe tari, ca activeaza in segmentul de vanzari directe. Ce mi-a placut cel mai mult a fost deschiderea oamenilor, faptul ca eram si suntem o echipa tanara”, isi aminteste Diratian.

A inceput prin dezvoltarea unor rapoarte de vanzari prin care echipa de atunci putea intelege dinamica vanzarilor, ce, unde si de ce altii vand mai bine, respectiv unde existau oportunitati de dezvoltare. Lucrurile erau foarte simple pe vremea respectiva, povesteste Razvan Diratian, care isi incepea activitatea la ora 9.00 dimineata, in sediul din Piata Lahovari, unde acum se gaseste Centrul Express al companiei.

“Eram in fata calculatorului o mare parte din zi, mai interactionam cu colegii. Eram 10-15 persoane in echipa. Sunt doua lucruri importante – oamenii cu care iti faci echipa la inceput de drum si momentul in care construiesti si dezvolti procesele interne si logistica intregii companii”, crede oficialul Avon.

A invatat din mers care este diferenta intre vanzari directe si retail si de ce primele aveau succes chiar si in acea perioada. “Vanzarile directe le-am invatat in Avon, in scoala nu au existat si nu exista astfel de cursuri. Am invatat sa ascult problemele inerente la momentul respectiv – livrarea produselor care intarzia, faptul ca reprezentantele aveau nevoie de produse cat mai repede iar la momentul respectiv in afara de livrarea la centrul express livrarea in tara se facea undeva intre 3 si 5 zile”, subliniaza Razvan Diratian.

Cititi si Cum tureaza motoarele Avon noul sef pe Romania si Republica Moldova

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri