1 / 4

Nu se poate spune ca a investi in Romania "e din nou la moda"

Revenirea din amorteala a domeniului de fuziuni si achizitii incepe sa fie semnalata de unii avocati de business, insa Romania se afla inca intr-o zona de incertitudine din punct de vedere al directiei in care va evolua economia, deci nu se poate spune ca a investi in Romania "e din nou la moda". „Mai degraba, in acest moment investesc in Romania jucatori care au o viziune «contrarianta » - adica aceia care considera ca trebuie sa investeasca atunci cand acest lucru nu este evident pentru toata lumea”, declara Marian Dinu.

Potrivit acestuia, in masura in care vor avea loc fuziuni sau achizitii la nivel international, acest lucru se va resimti in cele din urma si in activitatea locala.

Daca activitatea globala de M&A a crescut in primele noua luni cu 22 procente, comparativ cu perioada similiara de anul trecut, piata romaneasca de fuziuni si achizitii a inregistrat o scadere puternica, de 64%, si prezinta o tendinta continua de declin de la trimestru la trimestru, releva un raport de piata realizat de Capital Partners.

„La inceputul anului spuneam ca s-a resimtit o dezmortire a pietei in sensul in care au inceput si s-au relansat negocierile pentru un numar mai mare de M&A-uri decat in 2009. Finalizarea si anuntarea lor a depins de dorinta jucatorilor implicati de a vinde si, respectiv, de a cumpara”, mai spune Marian Dinu.

Casa de avocatura DLA Piper a oferit consultanta gigantului Kraft Foods pentru vanzarea Cadbury Kandia-Excelent, anuntata in vara acestui an.

De asemenea, avocatii DLA Piper au asistat vanzatorii in tranzactia prin care GTS Central Europe a cumparat Datek Telecom, dar si compania MIH Allegro, parte a grupului international de media Naspers, pentru achizitia a 83% din Gecad ePayment. „IT-ul a fost un sector foarte dinamic in acest an. Alaturi de IT&C, sectoarele din care avem cele mai incurajatoare semnale sunt energia si, in continuare, piata serviciilor medicale”, adauga Marian Dinu.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri