1 / 5

De unde cumparam paine si croissant?

Deschisa deja de doi ani pe Radu Beller nr.1 brutaria Paul, parte a unui lant francez cu o istorie de peste 100 de ani, genereaza cele mai mari venituri pentru compania Moulin D’or, administratorul retelei pe plan local. Traficul cel mai intens se inregistreaza intre 8.00-10.00, 12.00-15.00 si 17.00-21.00. In acest interval cu greu mai gasesti un loc liber la cele cateva mese din interior, clientii alegand sa serveasca aici micul dejun sau pranzul.

“Stiam brandul din strainatate. Merg foarte des in Franta, unde brutariile Paul sunt un lucru comun. M-am bucurat cand am auzit ca se vor lansa si in Romania, intrucat sunt o alternativa incomparabil mai buna fata de chioscul cu merdenele. Deseori aleg brutaria din Dorobanti pentru a servi micul dejun sau chiar pentru intalniri de afaceri, o prefer in locul celebrelor cafenele de pe Beller”, spune Mihaela, angajata in cadrul unei agentii de publicitate.

La randul sau, George este unul din clientii patiseriei French Bakery situata pe strada Nicolae Golescu. Pornit in urma cu 6-7 ani, de catre Dinu Cismarescu, alaturi de fratele sau si Venera Arapu, conceptul French Bakery numara in prezent 10 locatii patiserii-cafenele in Bucuresti.

“Timp de 6 ani am locuit in Paris si cand m-am intors imi lipsea patiseria din colt de unde imi achizitionam zilnic croissantele pentru micul dejun. Stau in zona Pietei Romane si nu existau foarte multe optiuni de unde as fi putut sa-mi cumpar painea. Optez in special pentru croissante si paine. Pe timpul verii prefer sa servesc cafeaua de dimineata pe teresa amenajata in fata patiseriei. Imi place sa vad ca usor-usor incepem sa optam pentru produse mai sanatoase si nu ne mai indreptam asa repede spre covrigii produsi in conditii dubioase”, crede George, angajat al unei firme de consultanta in managementul afacerilor.

"Initial, recunosc, am ezitat sa intru in patiseria French Bakery din Golescu intrucat eram sigura ca au preturi foarte ridicate pentru buzunarul meu. Insa cred ca oricine isi poate permite un croissant. Eu nu cumpar zilnic din acest loc, insa atunci cand vreau sa sarbatoresc un moment important, precum faptul ca am luat un examen, ma opresc pentru o prajitura si o cafea", adauga Maria, studenta in cadrul Academiei de Studii Economice.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri