1 / 8

Optimism constant pentru companiile care exporta. Deruta pe piata interna

Florin Pogonaru (foto), presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), a declarat ca semnale pozitive au existat anul trecut doar in randul companiilor care desfasoara activitati de export.

“Aceasta crestere timida a PIB in ultimul trimestru nu s-a tradus si in randul companiilor axate doar pe piata interna. In schimb, in cazul companiilor care exporta putem vorbi de un optimism constant. De asemenea, din partea analistilor straini apar rapoarte favorabile privind Romania, fapt ce ar putea induce un sentiment de incredere mai pronuntat pentru investitii pe plan local”, explica Pogonaru, pentru Wall-Street.ro.

Pe de alta parte, acesta afirma ca semnalele venite la inceput de an din partea producatorilor concentrati doar pe piata interna transmit un singur lucru: deruta. “Daca nu se vor lua masuri urgente pentru stimularea IMM-urilor si sustinerea lanturilor de productie vom avea o mare problema”, subliniaza presedintele AOAR.

In opinia sa este necesara revizuirea TVA. “Este nedrept sa discuti numai despre refacerea salariilor in sectorul bugetar, nediferentiat, si sa nu iei in considerare si reducerea TVA cu cateva procente”, completeaza Florin Pogonaru.

Economia isi recapata suflul. Populatia va simti cresterea abia peste cativa ani

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri