Un parc de retail "rasare" in sudul Capitalei

Un parc de retail "rasare" in sudul CapitaleiCanadienii de la Benevo Capital, cunoscuti pe piata locala pentru achizitia speculativa de apartamente noi, au platit 23 de milioane de euro pentru fosta platforma a fabricii Vulcan, din cartierul Sebastian, pe care vor sa dezvolte un parc de retail.

Benevo a confirmat ca vanzatorul a fost firma Balkan Petroleum, controlata de omul de afaceri Marian Iancu.

Pe acest teren, canadienii vor sa dezvolte un parc de retail cu o suprafata de circa 35.000 mp, care va include un magazin de tip Do It Yourself (DIY), un hipermarket de 10.500 mp si o galerie comerciala de 10.000 mp.

Cei mai puternici retaileri din Europa

Cei mai puternici retaileri din EuropaRetailerii europeni sunt cei mai activi la nivel global, potrivit unui raport al companiei de audit si consultanta Deloitte.

Primii 10 mari comercianti, unii dintre ei prezenti si in Romania, au reusit sa isi reduca dependenta fata de tarile de origine, acolo unde vanzarile au stagnat in ultimii ani, si au facut din expansiunea pe pietele externe o strategie de crestere. Vezi ce retaileri domina piata europeana si cati dintre acestia au magazine si in Romania.

Ce inseamna pentru business scaderea populatiei

Ce inseamna pentru business scaderea populatieiEmigrarea si sporul natural negativ au dus la scaderea populatiei de la 21,6 milioane in 2002, la 19 milioane in prezent, potrivit datelor provizorii ale recensamantului realizat anul trecut. In timp ce sociologii spun ca declinul este ingrijorator, oamenii de afaceri anticipau cumva aceste date.

Dincolo de scaderea numarului de locuitori din Romania, fenomenul mai ingrijorator este imbatranirea populatiei, scaderea natalitatii si cresterea populatiei asistate, in opinia lui Bogdan Belciu, partener, Servicii de Consultanta pentru Management in cadrul PwC Romania.

Cele mai interesante declaratii de la conferinta Ecomtim

Cele mai interesante declaratii de la conferinta EcomtimCalin Fusu, Neogen, Zumzi: Vom asista la o consolidare a pietei in perioada urmatoare, vor trebui sa se diferentieze jucatorii din piata.

Matei Pavel: In ultimele luni, intr-adevar, s-au inchis multe site-uri mici dar si unele, 4-5, mari. Usor-usor se suprasatureaza piata, e greu sa mai lansezi un astfel de proiect si sa mai ai si succes.

Mihai Seceleanu, Kuponiada.ro:
Peste 60% dintre clientii nostri au revenit de doua ori la noi, dovada ca fac profit.

Somajul a crescut in ianuarie

Somajul a crescut in ianuarieRata somajului inregistrat la nivel national de ANOFM a crescut cu 0,14% in ianuarie, fata de ultima luna din 2011, dar a fost cu 1,48% mai mica decat in aceeasi perioada de anul trecut.

Numarul total al somerilor inregistrati in evidentele judetene ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) la sfarsitul lunii ianuarie a fost de 473.569 de persoane, cu 12.556 persoane mai multe fata de finele lunii anterioare.

Cele mai scumpe birouri cumparate in criza

Cele mai scumpe birouri cumparate in crizaPrima tranzactie cu o cladire de birouri anuntata dupa momentul Lehman Brothers, cand criza a devenit o certitudine si pe plan local, a fost incheiata de fondul britanic de investitii Danube Property. Acesta a achizitionat cladirea Biharia Office Building, din nordul Capitalei, pentru circa 16,5 milioane de euro.

Cea mai recenta tranzactie cu spatii de birouri a fost incheiata de sud-africanii de la NEPI, care au platit 16,55 milioane de euro pentru cele trei cladiri ale proiectului City Business Centre (foto) din Timisoara si s-au angajat sa plateasca cel mult 46 de milioane de euro pentru urmatoarele doua cladiri, ce vor fi livrate in 2012 si 2013.

Vodafone a incheiat 2011 cu mai putini clienti

Vodafone a incheiat 2011 cu mai putini clientiVodafone Romania a incheiat anul 2011 cu 8,327 milioane de clienti, in scadere cu 3,1% fata de nivelul din septembrie, respectiv cu 15% raportat la sfarsitul anului 2010, declin determinat si de deconectarea utilizatorilor prepay inactivi.

Compania avea 8,596 milioane de clienti la finele lunii septembrie, respectiv 9,804 milioane la sfarsitul anului 2010.

"Numarul de cartele prepaid este semnificativ mai mic, ca urmare a intreruperii distributiei gratuite de SIM-uri, o activitate care creste artificial baza de clienti", a declarat Iñaki Berroeta.

Mark Zuckerberg, in topul miliardarilor lumii

Mark Zuckerberg, in topul miliardarilor lumiiFondatorul retelei sociale Facebook, Mark Zuckerberg, poate fi considerat pe buna dreptate unul dintre cei mai norocosi oameni de pe planeta.

Reteaua sociala a reusit sa creasca mai mult si mai repede decat alte proiecte antreprenoriale din zona IT, depasind in rapiditatea evolutiei companii mai vechi in domeniu.

Un raport recent al revistei Forbes estimeaza averea neta a lui Mark Zuckerberg la 17,5 miliarde dolari, plasandu-l pe acesta pe locul 52 in topul miliardarilor.

Avem un nou Guvern

Avem un nou GuvernEmil Boc a demisionat din functia de premier, in locul sau fiind desemnat Razvan Ungureanu, fostul sef al SIE.

Mihai-Razvan Ungureanu a fost numit la conducerea SIE in decembrie 2007. In februarie 2011 a fost decorat de catre presedintele Traian Basescu.

Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, a anuntat miercuri componenta Cabinetului sau.

Ce averi au cei 10 noi ministri

Ce averi au cei 10 noi ministriCabinetul lui Mihai Razvan Ungureanu este mai tanar, dar si considerabil mai “sarac” in lichiditati decat echipa lui Emil Boc. Cei 10 noi ministri, incluzandu-l pe premierul desemnat, au acumulat cash in 2010 de aproape 4 milioane de lei, de aproape doua ori mai putin decat cei care au plecat odata cu Boc.

Viitorul ministru al Finantelor nu putea fi decat cel mai “lichid” dintre toti ministrii – Bogdan Dragoi, care in 2010 a avut peste 2,3 milioane de lei cash. La doar 32 de ani, Dragoi are deja 3 terenuri intravilane in Capitala, un autoturism Jaguar, dar si ceasuri de 15.000 de euro. Gheorghe Ialomitianu, ministrul pe care Dragoi il inlocuieste, este mult mai modest, cu doar 117.000 cash in 2010.