1 / 11

10. Cati bani retrag zilnic romanii de la ATM

Fiecare dintre cele peste 11.000 de bancomate ale bancilor din Romania au eliberat, zilnic, in al patrulea trimestru din 2011, aproape 26.590 de lei, in scadere cu 0,14% fata de nivelul inregistrat in perioada iulie – septembrie, se arata intr-o analiza realizata de Wall-Street.ro.

Totodata, la fiecare POS (Point of Sale – n.r.) instalat la comerciantii din Romania, posesorii de carduri au achitat, in medie, zilnic, cate 421 lei, in urcare cu 12,8% comparativ cu nivelul raportat in al treilea trimestru al anului trecut.

Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei, valoarea tranzactiilor de retragere numerar de la bancomatele bancilor cu carduri emise atat din tara, cat si din tara, a atins, in perioada octombrie – decembrie 2011, nivelul maxim de 26,3 miliarde lei, cu 1,15% mai mult decat in trimestrul precedent.

Fata de 2008, valoarea tranzactiilor de retragere de numerar de la bancomatele institutiilor de credit locale s-a majorat cu 55,2%, ceea ce arata faptul ca bancile si-au dezvoltat in ultimii ani retelele de bancomate si portofoliul de carduri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri