10. Tranzactie gigant in curierat

10. Tranzactie gigant in curieratUnited Parcel Service (UPS) va plati 5,2 miliarde euro (6,8 miliarde de dolari) in cash pentru preluarea grupului olandez TNT, au anuntat cele doua companii de curierat, care vor forma un gigant al industriei de logistica, avand vanzari anuale de 45 miliarde euro, transmite Reuters.

TNT a aratat ca board-ul executiv si consiliul de supraveghere sprijina in unanimitate oferta grupului american UPS, de 9,5 euro pe actiune, ridicata de la nivelul de 9 euro pe actiune propus in luna februarie.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net.

9. Cati bani mai au bancile pentru Prima Casa

9. Cati bani mai au bancile pentru Prima CasaImprumuturile din programul „Prima Casa 4” au scapat de aplicarea noilor norme de creditare ale Bancii Nationale a Romaniei, astfel ca avansul minim va ramane 5% indiferent de moneda creditului. Wall-Street.ro iti prezinta cate credite au oferit bancherii pana in prezent in cadrul programului guvernamental si cate imprumuturi mai pot acorda de acum inainte.

BCR mai are disponibil aproximativ un miliard de lei pentru creditele din cadrul programului „Prima Casa 4”.

Banca estimeaza ca suma se va epuiza in decursul acestui an, in functie de evolutia cererii de creditare.

8. Stolojan critica Petrom, Dacia si Mittal

8. Stolojan critica Petrom, Dacia si MittalTheodor Stolojan, liderul grupului PDL din Parlamentul European, a explicat, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro, de ce strategiile de business ale unor mari companii nu ajuta Romania sa treaca spre o noua economie. Primul premier tehnocrat din istoria post-decembrista mai spune, in interviul de mai jos, care este principala problema a bancherilor, motivul care blocheaza reforma Sanatatii si in ce conditii PDL va face aliante cu partidele din opozitie.

7. 5 investitii pe care trebuie sa le incerci pana la 40 de ani

7. 5 investitii pe care trebuie sa le incerci pana la 40 de aniDepozitul bancar reprezinta pentru majoritatea romanilor singurul plasament financiar. Chiar daca suntem departe de nivelul atins in Occident, piata produselor financiare ofera alternative pentru cei care viseaza la randamente de doua sau chiar trei cifre. Bineinteles, pentru cei mai tineri de 40 de ani, cu o aversiune ridicata la risc.

Citeste aici ce investitii trebuie sa incerci pana la 40 de ani.

6. Armistitiu in insolventa Green Lake

6. Armistitiu in insolventa Green LakeProiectul rezidential Green Lake, dezvoltat de grecii de la Quality Living Developers, a intrat in insolventa in vara lui 2011, iar banca si dezvoltatorii vin cu milioane de euro pentru a-l salva de faliment. Totusi, banii adusi de investitor nu acopera decat o mica parte din datorii, iar unii din creditorii chirografari sunt nemultumiti de sumele infime pe care le vor recupera.

Administratorul judiciar al companiei Green Lake Developers, AA Total Insolvency propune adunarii creditorilor un plan de reorganizare pentru societate, bazat pe disponibilitatea bancii finantatoare, Banpost, de a acorda o refinantare, dar si pe faptul ca actionarii sunt dispusi sa vina cu bani de acasa pentru stingerea partiala a datoriilor.

Citeste
continuarea articolului.

5. Topul tarilor cu cele mai multe credite neperformante

5. Topul tarilor cu cele mai multe credite neperformanteCreditele neperformante au continuat sa puna presiune si anul trecut pe sistemele bancare din Europa Centrala si de Est (ECE), potrivit unui studiu realizat de compania Ensight Management Consulting. In Romania, imprumuturile restante au avut un trend crescator si in 2011, chiar daca ritmul de crestere a fost mai mic fata de anul precedent, astfel ca bancile au incheiat anul cu o pierdere agregata de aproape 100 milioane euro.

Vezi topul aici.

4. Topul preturilor la nasteri in spitalele private

4. Topul preturilor la nasteri in spitalele privateLa stat sau la privat? Pentru viitoarele mamici care s-au hotarat deja ca nou-nascutul lor va fi mai bine ingrijit intr-un spital privat, pretul devine hotarator. Wall-Street.ro a selectat 10 spitale private care ofera pachete pentru nasteri si va prezinta o comparatie intre preturile din Bucuresti si restul tarii.

Corina M. este insarcinata in luna a sasea si se gandeste inca de pe acum unde sa nasca. Spune ca are incredere in medicii de la Spitalul Elias sau de la CF2, dar ca pe de alta parte tragedii precum incendiul de la Maternitatea Giulesti o fac sa incline spre un spital privat.

S-a informat pe Internet, a vizitat doua dintre cele mai mari spitale private cu maternitate din Capitala, dar preturile i se par destul de prohibitive. „Mai ieftin este in provincie. Daca as naste in orasul natal (Iasi – n.r.), dar tot la privat, as iesi de doua ori mai ieftin”, spune Corina.

Teoretic, nasterea este gratuita in cazul asiguratelor. Practic, „atentiile” dintr-un spital public ajung la peste 2.000 de lei in cazul unei nasteri naturale si la peste 3.000 de lei daca e vorba de cezariana.

Sursa foto: Medlife

3. Ford angajeaza 500 oameni. Electroputere, 350 concedieri

3. Ford angajeaza 500 oameni. Electroputere, 350 concedieriGrupul american Ford face angajari masive in Oltenia, in timp ce uzina Electroputere anunta disponibilizari.

Grupul american a preluat in 2007, de la stat, compania Automobile Craiova, iar conform contractului de privatizare avea obligatia sa realizeze pana la 19 martie 2012 investitii tehnologice si de mediu de 675 milioane euro si un volum de autovehicule de aproximativ 250.000 unitati.

Ford a anuntat la sfarsitul lunii ianuarie ca va produce la Craiova, in acest an, 60.000 de unitati B-Max, iar pentru anul viitor estimeaza constructia a cel putin 100.000 de masini.

Totusi, nu doar vestile pozitive caracterizeaza piata muncii din Banie. Electroputere Craiova (EPT) va disponibiliza 350 de salariati, reprezentand 21% din numarul total de angajati, din cauza lipsei de comenzi, a reorganizarii activitatii si a cresterii costurilor cu personalul.

Disponibilizarile vor fi operate incepand cu luna mai si pana la 1 decembrie, iar persoanele care vor ramane fara loc de muncaa vor primi plati compensatorii. Compania a mai recurs la disponibilizari si in octombrie 2010, cand au plecat 350 de oameni.

Citeste aici mai multe informatii.

2. Scandalul Boldea

2. Scandalul BoldeaDeputatul Mihai Boldea a parasit Romania, pe frontiera terestra, el urmand sa fie dat in urmarire generala si internationala, anunta Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seara, arestarea preventiva in lipsa a lui Boldea, pe care il acuza de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

„Modul in care Parlamentul a reactionat la solicitarea Parchetului este o bila alba in cazul Boldea. Nu suntem in Schengen, dar este clar ca trebuie sa ne adaptam legislatia cu privire la retinerea potentialilor infractori la aceasta realitate", a declarat Traian Basescu, la bilantul SRI.

"Ma voi implica si in acest caz de readucere a lui inapoi. Stim unde este, facem toate eforturile politice", a mai spus presedintele.

1. Scandal de proportii in IT: Fraude de milioane de euro

1. Scandal de proportii in IT: Fraude de milioane de eurorei companii cu renume pe piata locala, distribuitorii Scop Computers, RHS si Romsoft (care detine Depozitul de Calculatoare – n.r.), sunt suspectate de implicare in activitati ilegale, ANAF punand sechestru pe toate bunurile Scop pentru recuperarea unui prejudiciu de 64 mil. lei, in timp ce RHS ar fi fraudat cu suma de 97 mil. lei, autoritatile instaurand poprire pe conturi. Citeste intr-o ancheta Wall-Street.ro cum s-a ajuns aici.