10. UPC ar putea sa nu mai transmita Antenele pe satelit

Aproximativ 283.000 de abonati ai Focus Sat, serviciul de televiziune prin satelit al UPC Romania, al treilea operator de TV de pe piata locala, ar putea sa ramana fara posturile Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia Lifestyle si GSP TV. Decizia vine la doar o saptamana dupa ce RCS&RDS a oprit transmisia celor cinci programe pentru aproximativ un milion de abonati de satelit.

Deocamdata reprezentantii UPC (Focus Sat) au depus ieri o cerere la Consiliul National al Audiovizualui (CNA) pentru a scoate cele cinci canale din grila de programe. Dupa decizia CNA, compania ar putea opri transmisia posturilor.

9. Listarea Tarom, in linie dreapta

9. Listarea Tarom, in linie dreaptaListarea Companiei Nationale de Transporturi Aeriene Romane (TAROM) a intrat in linie dreapta, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat prospectul preliminar al ofertei publice de vanzare a 20% din actiunile companiei.

“CNVM a aprobat prospectul preliminat pentru oferta Tarom, acesta a fost trimis Ministerului Transporturilor si probabil in zilele urmatoare va fi dat publicitatii. Urmeaza destul de curand sa fie trimis si prospectul final, insa nu putem estima data exacta”, a declarat Marius Trif, directorul Carpatica Invest, una dintre cele doua societati de brokeraj care intermediaza listarea operatorului aerian.



8. Carrefour pleaca din Romania?

8. Carrefour pleaca din Romania?Carrefour ar putea sa renunte la afacerile din Romania si din alte opt tari in aceasta vara, scrie Retaildetail.eu, care citeaza un raport al analistilor ING.

Cel mai mare retailer european si al doilea la nivel mondial ar putea sa isi anunte iesirea si din Argentina, Belgia, Grecia, Italia, Malaesia, Polonia, Taiwan si Turcia, se mai arata in raportul ING.

Potrivit unor zvonuri din piata, un anunt oficial ar putea sa fie facut odata cu anuntarea rezultatelor financiare semestriale din 2012.

7. Bancherii de investitii sunt optimisti

7. Bancherii de investitii sunt optimistiSase specialisti in fuziuni si achizitii, majoritatea dintre ei bancheri de investitii, au dezbatut cu jurnalistii Wall-Street.ro despre cum evolueaza piata de M&A, daca privatizarile anuntate vor fi finalizate la termenul fixat si care sunt sansele ca fondurile de investitii “sa invadeze” sistemul bancar. Dezbaterea, inceputa pe un ton pesimist, a fost incheiata intr-un mod optimist.

6. Vrei sa-ti construiesti casa? Cat mai costa un teren

6. Vrei sa-ti construiesti casa? Cat mai costa un terenPreturile terenurilor din Bucuresti si imprejurimi, cu suprafete mici, de circa 500 mp, au scazut in cei patru ani de criza cu pana la 50%. Afla dintr-o analiza Wall-Street.ro care sunt cele mai cautate terenuri pentru constructia unei locuinte si ce preturi mai cer proprietarii.

5. Rabla si Casa Verde ar putea fi blocate in acest an

5. Rabla si Casa Verde ar putea fi blocate in acest anProgramele Rabla si Casa Verde ar putea fi blocate in 2012 din lipsa de bani la Administratia Fondului de Mediu (AFM), a anuntat ministrul Mediului, Korodi Attila, conform Mediafax.

"Anul acesta avem un buget mult mai mic la fondul de mediu, de aceea suntem in imposibilitatea de a suplimenta fondurilor alocate programului Rabla, de exemplu. Suntem nevoiti ca programul care a inceputul anul acesta sa se termine la cota alocata pana acum, pentru ca nu mai avem resurse financiare sa suplimentam", a declarat Korodi Attila, intr-o conferinta de presa.

4. Guvernul pune cruce inmatricularilor auto in Bulgaria

4. Guvernul pune cruce inmatricularilor auto in BulgariaAutovehiculele inmatriculate in alte state, precum Bulgaria, Italia si Spania, vor putea circula pe teritoriul Romaniei doar pentru 90 zile intr-un an, termen calculat incepand de la emiterea actului de vanzare-cumparare a masinii, conform unei decizii adoptate de Guvern.

Decizia a fost luata printr-un proiect de lege care va intra in vigoare dupa ce va fi aprobat si de Parlament, potrivit Mediafax.

3. Topul domeniilor care ii atrag pe tineri

3. Topul domeniilor care ii atrag pe tineriAproape 9.000 de tineri cu varste de pana la 18 ani (inclusiv) muncesc oficial in Romania, avand statut de salariati activi. Vezi cum incurajeaza autoritatile aceasta categorie, care sunt avantajele angajatorilor, precum si topurile domeniilor si al judetelor in care activeaza cei mai multi tineri incadrati in locuri de munca.

In Romania muncesc oficial in prezent 2.308 de tineri cu varste de pana la 18 ani, cei mai multi dintre acestia fiind de sex masculin - 1.271 de persoane, potrivit datelor furnizate de Ministerul Muncii.

Citeste analiza completa aici.


2. Ilie Carabulea a fost condamnat la inchisoare

2. Ilie Carabulea a fost condamnat la inchisoareOmul de afaceri Ilie Carabulea a fost condamnat la inchisoare pentru 18 luni, pentru dare de mita.

Carabulea si-a dat demisia din functia de presedinte si membru al Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Carpatica, dupa ce acesta a fost condamnat la 18 luni de inchisoare cu executare pentru dare de mita. Detalii, aici.

Decizia a fost luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie si este definitiva.


1. De la MRU la Ponta, in doar cateva ore

1. De la MRU la Ponta, in doar cateva oreMotiunea de cenzura a opozitiei a trecut, Guvernul Ungureanu fiind demis. Rezultatul votului la motiunea de cenzura a fost anuntat oficial in plenul Parlamentului, fiind exprimate 235 de voturi "pentru", 9 "impotriva" iar patru voturi fiind anulate, Guvernul Ungureanu fiind astfel demis.

Primele efecte pe plan economic nu au intarziat sa apara. Misiunea de evaluare a FMI, Comisia Europeana si Bancii Mondiale va intrerupe negocierile cu autoritatile romane, dar va continua discutiile tehnice atat in ceea ce priveste criteriile de indeplinit, cat si perspectivele macroeconomice, urmand sa mai stea in tara cel putin cateva zile.

Leul si-a accentuat scaderea dupa ce Guvernul Ungureanu a cazut, cotatiile pe piata interbancara urcand in 10 minute de la anuntul ca motiunea a trecut de la 4,38 lei/euro la 4,39 lei/euro.

Cateva ore mai tarziu, Presedintele Traian Basescu l-a propus pe Victor Ponta, presedintele PSD, ca premier, dupa ce Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a picat in urma unei motiuni de cenzura depuse de USL. Astfel, Ponta, in varsta de aproape 40 de ani, devine cel mai tanar premier din istoria Romaniei post-decembriste.