10. Posta Romana concediaza in doua etape

10. Posta Romana concediaza in doua etapePosta Romana va disponibiliza aproape 20% din personal pentru evitarea insolventei, prin plecarea in urmatoarele trei luni a 1.029 de salariati, programul de reorganizare vizand in etapa a doua trimiterea in somaj a inca 5.500 de angajati.

Posta Romana are circa 35.000 de angajati. Compania a inregistrat in ultimii trei ani pierderi care cumuleaza aproximativ 100 milioane de euro.

9. Wall-Street.ro a lansat aplicatia speciala pentru terminale Apple

9. Wall-Street.ro a lansat aplicatia speciala pentru terminale AppleWall-Street.ro a lansat o aplicatie speciala pentru terminalele mobile Apple, cotidianul de afaceri online incercand astfel sa se alinieze tendintelor ce indica o crestere accentuata a traficului de pe smartphone-uri. In prezent, 10% din traficul de peste 3 milioane de afisari lunar provine de pe terminale mobile.

8. Actionarii Alpha Bank au respins fuziunea cu EFG Eurobank

8. Actionarii Alpha Bank au respins fuziunea cu EFG EurobankActionarii bancii elene Alpha Bank au aprobat marti renuntarea la planul de fuziune cu rivalii de la EFG Eurobank, dupa ce restructurarea datoriei Greciei a cauzat pierderi ambelor institutii de credit, dar mai ales EFG.

EFG Eurobank detine in Romania Bancpost, iar Alpha Bank desfasoara operatiuni sub brand propriu. Consiliul Concurentei a aprobat anul trecut fuziunea Alpha Bank Romania cu Bancpost.

7. Ce cinematografe vand cele mai multe bilete in Romania

7. Ce cinematografe vand cele mai multe bilete in RomaniaCele mai de succes zece cinematografe din Romania au vandut anul trecut 7,08 milioane de bilete, in valoare de 28,9 milioane de euro, acestea reprezentand 98,1% din suma cheltuita anul trecut de romani la cinema, de circa 29,4 milioane de euro, arata datele Centrului National al Cinematografiei.

Reteaua de cinema cu cele mai mari incasari a fost Cinema City Romania, cu circa 3,7 milioane de bilete vandute, in valoare de 15,5 mil. euro (65,8 milioane de lei). La finalul anului trecut lantul Cinema City avea 12 cinematografe cu 114 sali (ecrane) in Romania.

6. Gica Popescu: In afaceri este foarte important sa realizezi ca esti "prost" intr-un domeniu

6. Gica Popescu: In afaceri este foarte important sa realizezi ca esti "prost" intr-un domeniuIi place sa invete, asa ca are urechile "palnie" cand se intalneste cu oameni de business pe care ii admira. A intrat in lumea afacerilor prin imobiliare, dar nu se fereste de noi provocari in afaceri. Acum merge la conferinte pe teme de energie regenerabila, cu scopul de a-si face temele in acest domeniu la moda, spune Gica Popescu, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro.

5. Tranzactie de 12,5 MLD. $: Google devine oficial proprietarul Motorola Mobility

5. Tranzactie de 12,5 MLD. $: Google devine oficial proprietarul Motorola MobilityDupa ce a asteptat luni de zile pentru a anunta oficial tranzactia, Google a devenit oficial proprietarul diviziei de telefonie mobila a Motorola.

Gigantul american si-a manifestat interesul pentru a cumpara Motorola Mobility inca din luna august a anului trecut, tranzactie pentru care Google a platit 12,5 miliarde dolari.

Foto: captura tmonews.com

4. City Mall se pregateste de marea transformare

4. City Mall se pregateste de marea transformareCentrul comercial City Mall se pregateste de “transformare”, asa ca majoritatea retailerilor si-au inchis magazinele. Cand ajungi la City Mall te intrebi daca nu cumva centrul comercial s-a inchis. Niciun client nu iese sau intra pe usile mallului si multe din numele retailerilor care apareau pe fatada centrului comercial au disparut, o data cu magazinele din interior.

Atmosfera din mallul dintre cimitire este una de catedrala, o liniste neobisnuita pentru un centru comercial domneste in interior. La parter si la etajul 1 mai sunt cateva magazine deschise, mare parte din spatii avand obloanele trase.

3. Romexpo a intrat in insolventa: "Datoria a fost platita"

3. Romexpo a intrat in insolventa: "Datoria a fost platita"Societatea Romexpo SA, care detine centrul expozitional cu acelasi nume amplasat in zona Piata Presei din Bucuresti, a intrat in procedura de insolventa la cererea companiei Arsenoaiei si Matasel Consulting, pentru o datorie de circa 40.000 euro.

Prin hotararea Tribunalului Bucuresti pronuntata in 23.05.2012 in dosarul 72381/3/2011, s-a deschis procedura generala a insolventei impotriva debitoarei Romexpo SA. Prin cererea formulata la 16.11.2011 de catre SC Arsenoaiei si Matasel Consultin SRL, s-a solicitat deschiderea procedurii impotriva Romexpo SA pentru neplata unei creante de 181.603 lei reprezentand contravaloarea unor servicii de publicitate , se arata in comunicatul Euro Insol, care a fost desemnata administrator judiciar.

2. Deficitul bugetar a sarit de un 1 mld. euro

2. Deficitul bugetar a sarit de un 1 mld. euroDeficitul bugetar al Romaniei a ajuns la finele lunii aprilie la 5 miliarde lei (1,14 miliarde euro), respectiv 0,83% din PIB, fata de un deficit realizat in perioada similara a anului precedent de 4,4 miliarde lei (0,75% din PIB).

Veniturile bugetului general consolidat, in suma de 62 miliarde lei, au fost cu 7,4% mai mari fata de aceeasi perioada a anului precedent in termeni nominali si cu 0,3 puncte procentuale ca pondere in PIB.

1. Leul bate record dupa record!

1. Leul bate record dupa record!Moneda nationala a trecut pe depreciere in a doua parte a sesiunii, miscare corelata cu cea din regiune, iar cotatiile au atins un nou maxim istoric pe piata interbancara, de 4,4750 lei/euro.

In jurul orei 17:00, euro era cotat la 4,4730 - 4,4750 lei/euro, peste ultimele cotatii de joi, de 4,4666 - 4,4680 lei/euro.