Costurile asigurarii datoriilor - Niveluri record

Costurile asigurarii datoriilor - Niveluri recordCosturile asigurarii datoriilor Spaniei si Italiei impotriva riscului de neplata (default), prin intermediul contractelor credit default swaps (CDS), au atins noi niveluri record vineri, potrivit datelor furnizorului de servicii pentru piata financiara Markit.

Contractele CDS pentru Spania au urcat de la 5,96 puncte procentuale joi la 6,1 puncte procentuale, scrie Mediafax.

Alarma in State: Creste somajul s

Alarma in State: Creste somajul sSomajul din Statele Unite a urcat in mai pentru prima data in aproape un an, de la 8,1% in aprilie la 8,2%, dupa o perioada de declin puternic, in care a coborat de la 9,1% in august, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Numarul de persoane angajate in SUA, cu exceptia sectorului agricol, a urcat cu 69.000 in mai, potrivit Departamentului Muncii, cel mai redus avans dintr-o perioada de un an si ultimul indiciu al incetinirii celei mai mari economii a lumii.

Minime record pentru randamentele obligatiunilor

Minime record pentru randamentele obligatiunilorRandamentele obligatiunilor emise de Statele Unite, Germania, Franta, Marea Britanie, Olanda, Austria si Finlanda au atins vineri minime record, iar pentru titlurile germane pe doi ani au devenit chiar negative, investitorii platind efectiv bani pentru siguranta oferita de Berlin.

Datele slabe privind sectorul industriei prelucratoare din Europa si Asia au exacerbat temerile tot mai mari privind soarta zonei euro, potrivit cotidianului american Wall Street Journal.

Investitorii sunt anxiosi

Investitorii sunt anxiosiMulti investitori mizeaza pe o destramare a zonei euro. Sfarsitul monedei unice ar putea aduce castiguri, daca activele cumparte in euro ar fi redenominate intr-o noua moneda germana, care s-ar aprecia puternic.

"Piata ia in calcul o probabilitate tot mai mare a unei destramari a zonei euro si o ulterioara apreciere a marcii germane", afirma Mark Schofield, seful diviziei de strategie pentru dobanzi la Citi Investment Research.

Randamentele la titlurile pe doi ani ar putea ajunge pana la -0,4%, iar randamentele negative s-ar putea extinde la maturitati de pana la patru ani, a spus el.

Somaj in zona euro

Somaj in zona euroIn zona euro, somajul a crescut la 11%, un nou maxim istoric, reflectand impactul crizei datoriilor de stat, insotita de masuri de austeritate pe intregul continent si de un impas economic dificil pentru statele mediteraneene.

"Este nevoie de un cuvant mai puternic decat groaznic, pentru raportul privind piata muncii. Totul este provocat de datele economice lamentabile", a declarat Stephen Schork, presedinte al companiei Schork Group din Villanova, Pennsylvania.