4,2% din economia subterana zilnica

4,2% din economia subterana zilnicaEconomia subterana din Spania s-a ridicat anul trecut la 19,2% din PIB, potrivit datelor Comisiei Europene. In conditiile in care Produsul Intern Brut a fost in 2011 de peste 1.000 miliarde euro, rezulta ca economia subterana s-a cifrat la 200 miliarde euro.

Mai exact, in fiecare zi a anului trecut economia gri a totalizat 548 milioane euro in Spania. Astfel, cele 23 milioane euro castigate de fotbalistii iberici reprezinta 4,2% din economia subterana zilnica.

Cat reprezinta premiul raportat la PIB al regiunei Catalonia

Cat reprezinta premiul raportat la PIB al regiunei CataloniaIn 2010, PIB-ul regiunei Catalonia, unde se afla una dintre cele mai mari echipe de fotbal din lume – Barcelona, s-a ridicat la 220 miliarde euro, cel mai mare dintre unitatiile administrative ale Spaniei.

Cu 23 milioane euro castigate, echipa de fotbal a Spaniei ar putea contribui doar cu a 9.500 parte la PIB-ul Cataloniei.

11.500 de spanioli ar putea primi intr-o luna salariul mediu pe economie

11.500 de spanioli ar putea primi intr-o luna salariul mediu pe economieSalariul mediu pe economie in Spania este de 2.000 de euro, iar cu 23 milioane euro se pot plati 11.500 de venituri salariale intr-o luna.

25.555 de pensionari din Spania ar putea primi o pensie medie pe luna

25.555 de pensionari din Spania ar putea primi o pensie medie pe lunaPotrivit datelor Institutului de statistica spaniol, pensia medie se ridica la 900 de euro lunar.

Castigul nationalei de fotbal de la Euro 2012 ar putea contribui la plata a 25.555 de pensii medii intr-o singura luna.

Poti cumpara peste 9.500 de tone de capsuni

Poti cumpara peste 9.500 de tone de capsuniSe stie ca romanii „au invadat” prima oara Spania pentru a lucra in agricultura, in special pentru a culege capsuni.

In prezent, un kilogram de capsuni costa in Spania 2,4 euro in medie, iar cu 23 milioane euro se pot cumpara peste 9.500 de tone de capsuni.

Cat reprezinta premiul raportat la ajutorul de stat acordat uneia dintre cele mai mari banci spaniole

Cat reprezinta premiul raportat la ajutorul de stat acordat uneia dintre cele mai mari banci spanioleBankia, a patra mare banca spaniola, a primit in acest an un ajutor de stat de 19 miliarde euro.

Astfel, castigul nationalei reprezinta a 826 parte din ajutorul de stat acordat Bankia.

Se pot cumpara 51 de apartamente in Madrid

Se pot cumpara 51 de apartamente in MadridPotrivit unui site de imobiliare, un apartament cu doua dormitoare si baie din Madrid valoreaza 450.000 de euro.

Cu cele 23 milioane euro se pot cumpara 51 de astfel de apartamente.

Poti aparea pe tricourile campionilor de la Real Madrid ca sponsor principal

Poti aparea pe tricourile campionilor de la Real Madrid ca sponsor principalSite-ul de pariuri online Bwin sponsorizeaza cu 23 milioane euro pe an echipa de fotbal Real Madrid.

Ar putea fi platit ajutorul spaniol pentru fortele de securitate afgane

Ar putea fi platit ajutorul spaniol pentru fortele de securitate afganeSpania trebuie sa contribuie anual cu 23 milioane euro la finantarea fortelor de securitate afgane.

Statele Unite, Marea Britanie, Franta si Germania mai iau parte la acest ajutor.