1 / 11

Centura Capitalei in regim de autostrada

Situatia deplorabila a centurii Capitalei este binecunoscuta, iar proiectul de realizare a acestui drum vital pentru economia oricarui oras la standarde de autostrada exista de ani buni. Deocamdata insa, doar in zona de nord se poate circula civilizat pe Centura, mai exact pe circa 20 km din cei 72 km.

Restul portiunilor arata cel mult ca un drum judetean, fiind cu o singura banda pe sens, cu astfalt valurit, ceea ce inseamna ca si riscul unor accidente de circulatie grave creste.

Mai mult, dupa rectificarea bugetara din vara, modernizarea centurii este doar un vis frumos, avand in vedere ca fondurile disponibile sunt de pana in 3 milioane de euro.

Astfel, Centura de Sud a Capitalei a ramas fara jumatate din banii alocati, fiind astfel sanse foarte mici ca lucrarea sa fie incheiata la termenul prevazut, anul 2014.

Cum ar arata Bucurestiul cu o centura europeana? Probabil ca mult mai civilizat, mai putin poluat, cu mai putine masini grele pe sosele. Oricum, este greu de conceput ca o capitala europeana nu dispune de o centura pe care sa poti circula in siguranta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri