1 / 8

Rozalia Pal, Garanti Bank

Economistul-sef al Garanti Bank, Rozalia Pal, crede ca Romania are un potential pe termen lung foarte bun, dat de miscarea de convergenta la Uniunea Europeana.

In plus, Pal intrevede o usoara revenire a consumului si o speranta in ceea ce priveste cresterea productivitatii, care va duce in cele din urma la cresterea PIB si a nivelului de trai.

"Este bine ca pana in prezent cerere interna a reusit sa contrabalanseze deficitul de cerere externa", a declarat Rozalia Pal, in cadrul unei conferinte a Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR).

Ea a remarcat ca, in prezent, suferim din perspectiva legaturilor noastre cu zona euro, avand in vedere ca partenerii nostri principali, Italia si Germania, si-au incetinit cresterea.

Mai mult, Pal atrage atentia ca optimism vine si din zona remitentelor, pentru ca romanii din strainatate au trimis acasa circa 2 miliarde euro pana acum, mult mai mult decat investitiile straine directe.

Economista Garanti Bank considera ca raportul credite/depozite trebuie sa fie supraunitar, pentru a finanta investitiile, "altfel ce rost ar mai avea sectorul bancar".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri