Ce este de fapt polistirenul?

Ce este de fapt polistirenul?Subiectul legat de izolatia cu polistiren ridica tot mai multe semne de intrebare dupa aparitia unor voci care blameaza utilizarea unui astfel de termosistem. Cele mai multe informatii sunt mituri, afirma producatorii, catalogandu-le drept ofensatoare si nefondate.

Care este misterul din spatele izolarii cu acest material, daca este sau nu daunator pentru om si cat de eficienta este utilizarea lui? Afla mai multe informatii acceasand link-urile de mai sus.

Date statistice
- A fost izolata o suprafata totala de peste 2 miliarde mp (1949-prezent)
- La nivelul Romaniei, in 2009, au fost izolate peste 1,5 mil. mp locuinte
- Aplicatii: cladiri noi (27%) vs. renovari (73%)
- Utilizare produse izolare la nivel mondial: polistiren (81%), vata minerala bazaltica (17%), restul (2%)
- Factori care influenteaza consumul la nivel mondial: incalzire (55%), apa calda (21%), iluminat (14%), gaze naturale (10%).

10 francize taxate cu mai putin de 20.000 euro

10 francize taxate cu mai putin de 20.000 euroPentru multi antreprenori, cel mai dificil este gasirea unei idei de la care sa isi inceapa afacerea. Francizele pot reprezenta o solutie pentru cei care vor sa aplice reteta unui business ce are deja succes, insa, contra-cost.

El Comandante

Taxa de franciza: 15.000 de euro

Redevente: 5% din cifra de afaceri lunara

Investitia globala: 140.000 de euro

Brandul El Comandante reuneste patru cluburi underground din Bucuresti. Suprafata medie a fiecarei locatii este de 240 mp, locatiile vizate fiind orasele cu peste 100.000 de locuitori.

Afla mai multe informatii despre francize de aici.

10 domenii in care se castiga cel mai bine in Romania

10 domenii in care se castiga cel mai bine in RomaniaActivitati de editare

Castigul mediu net salarial in luna septembrie 2012: 2.770 lei;

Castigul mediu net salarial in luna septembrie 2011: 2.606 lei;

Activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii


Castigul mediu net salarial in luna septembrie 2012: 2.895 lei;

Castigul mediu net salarial in luna septembrie 2011: 2.792 lei;

Citeste articolul complet aici.


Cele mai puternice companii din economie

Cele mai puternice companii din economieCompaniile din sectorul de petrol si gaze, precum si cele din retail, domina clasamentul celor mai importante zece firme din economia romaneasca, acestea cumuland o cifra de afaceri de circa 18 miliarde euro.

Topul realizat de doingbusiness.ro si Ernst&Young a luat in considerare atat indicatorii financiari ai companiilor, cat si criterii calitative precum brandul local, proiectele de CSR si numarul de angajati.

Locul 10: Rompetrol Rafinare

Cifra de afaceri 2011: 10,174 miliarde lei

Rezultat 2011: -735,85 milioane lei

Numarul de angajati: 1.103

Uniunea Europeana este pe buza recesiunii

Uniunea Europeana este pe buza recesiuniiUniunea Europeana a reusit sa evite recesiunea in al treilea trimestru al anului, dupa ce economiile statelor membre au crescut agregat cu 0,1%. In schimb, zona euro a intrat in recesiune tehnica, pentru a doua oara in ultimii 3 ani, dupa o scadere de 0,1%.

Wall-Street.ro iti prezinta care sunt tarile care au inregistrat cea mai buna performanta economica in trimestrul 3, potrivit datelor Eurostat (Danemarca, Irlanda, Luxemburg, Polonia, Slovenia si Malta nu si-au anuntat inca datele).

Vezi topul complet aici.

Tarile care manipuleaza cursul de schimb

Tarile care manipuleaza cursul de schimbCredeati ca doar China este acuzata de manipularea cursului de schimb? Sunt mult mai multe state care se folosesc de rezervele valutare pentru a misca moneda nationala in directia dorita.

Potrivit unui studiu citat de Business Insider, aceste tari acuzate de manevrarea cotatiilor valutare au in comun surplusuri ale contului curent, rezerve valutare mari si in crestere.

Enigmaticul print rosu din China

Enigmaticul print rosu din ChinaXi Jinping (59 de ani) are sanse foarte mari sa devina presedintele chinezilor pentru urmatorii zece ani, el fiind primul lider nascut dupa instaurarea regimului fondat de catre Mao, in 1949, insa personalitatea sa ramane o enigma, scrie Mediafax.

Mai degraba masiv, cu o fata ca de papusa si parul negru cu o carare impecabila, Xi Jinping ar urma sa fie consacrat in functie la finalul Congresului, prevazut catre 15 noiembrie, un eveniment difuzat in direct de televiziune pentru 1,3 miliarde de chinezi.

Tatal sau, Xi Zhongxun, a fost unul dintre fonatorii gherilei comuniste in nordul Chinei. La varsta de 15 ani, Xi Jinping este expediat la tara, in Shaanxi (nord), impreuna cu milioane de liceeni si studenti, inclusiv fosti "gardieni rosii" ai "revolutiei culturale", cu scopul de a fi "reeducat" de catre tarani. Aici este admis in randul partidului, in 1974. El va ramane "la tara" pana in 1975, an in care este admis la prestigioasa Universitate Tsinghua din Beijing, unde a studiat si Hu Jintao. El obtine aici o diploma de inginer chimist.

Citeste mai multe pe acesta tema aici.

Cele 10 porunci pentru vestimentatia unui om de afaceri

Cele 10 porunci pentru vestimentatia unui om de afaceriVestimentatia este un element important in business, iar orice om de afaceri trebuie sa si-o aleaga cu atentie.

Alexandru Ciucu, designerul de costume masculine, dezvaluie cele zece reguli pe care orice om de afaceri trebuie sa le respecte in privinta hainelor pe care le poarta la birou.

Vacanta in Thailanda, locul unde esti inconjurat de zambete

Vacanta in Thailanda, locul unde esti inconjurat de zambeteSabin Cernea, presedinte CSC Exim 92, compania care detine brandul Wu Xing, povesteste cititorilor Wall-Street.ro despre destinatia sa preferata de vacanta - Thailanda.

Destinatia preferata:


Thailanda.

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in Thailanda:

1. Oamenii
2. Natura, locuri paradisiace
3 . Relax

Marea curatenie din imobiliare

Marea curatenie din imobiliareCuratarea portofoliilor dezvoltatorilor imobiliare a prins avant in ultima perioada, mai multe companii importante din domeniu luand decizii strategice privind soarta unei parti din portofoliu, in acest an. Unii au decis sa plece din Romania, altii sa vanda o parte din active ca sa finanteze alte investitii, dar si sa schimbe destinatia unor proiecte.

De exemplu, GTC a anuntat ca vinde mallurile Galleria din Buzau, Piatra Neamt si Suceava, dar si un teren din Galati pe care ar fi urmat sa fie construit tot un mall.

Decizia dezvoltatorului vine ca urmare a dorintei de a se focusa pe piata din Capitala, a spus Shimon Galon, seful GTC Romania.

Citeste mai multe pe aceasta tema aici.