Daniel Chitoiu - ministrul Finantelor

Daniel Chitoiu - ministrul FinantelorLiberalul Daniel Chitoiu este unul dintre cei trei vicepremierii Guvernului Ponta si va fi responsabil de ministerul Finantelor, portofoliu ocupat pana acum de Florin Georgescu.

Timp de aproape cinci ani (aprilie 2004 - decembrie 2008), Chitoiu a fost presedinte cu rang de secretar de stat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), potrivit Mediafax.

Intre 15 martie 2001 si 2 martie 2005, Chitoiu a fost controlor financiar al Curtii de Conturi a Romaniei.

Chitoiu este absolvent al Academiei de Stiinte Economice Bucuresti (ASE) si este doctor in economie, fiind specializat in relatii financiar-valutare.

De asemenea, Chitoiu s-a facut remarcat si prin prezenta in diverse Consilii de Administratie ale unor societati de stat. Conform presei, in 2006 Chitoiu a fost membru in CA ale CEC, SN Radiocomunicatii SA, iar la CN Imprimeria Coresi a fost membru in Asociatia Generala a Actionarilor.


Liviu Voinea - ministrul Bugetului

Liviu Voinea - ministrul BugetuluiEconomistul Liviu Voinea este nominalizat ministru delegat pentru noul format minister al Bugetului.

La doar 37 de ani, el si-a construit o cariera si o reputatie de specialist in economie, obtinand doctoratul in aceasta disciplina la doar 24 de ani, scrie Mediafax. Voinea a absolvit in 1997 Facultatea de Relatii Economice Internationale din ASE, iar in 1998 a obtinut titlul de Master in Administrarea Afacerilor (MBA) la Stockholm University School of Business.

El are o specializare in "sociologia bunastarii", la Universitatea Bucuresti si o diploma in statistica in stiintele sociale la University of Essex, Marea Britanie.

In prezent, Liviu Voinea este secretar de stat in Ministerul Finantelor. El a fost numit, in presa, "analistul de serviciu" pe teme economice al PSD si, ulterior, al USL.

Eugen Teodorovici - ministrul Fondurilor Europene

Eugen Teodorovici - ministrul Fondurilor EuropeneSenatorul Eugen Orlando Teodorovici, consilier al premierului Ponta, este propus pentru portofoliul Fondurilor Europene, el lucrand anterior in Ministerele de Externe si de Integrare Europeana, informeaza Mediafax.

Potrivit declaratiei de avere din mai 2012, el are credite de peste 800.000 de euro. Teodorovici este doctor in managementul fondurilor europene.

In perioada 2005 –2007, el a activat in Ministerul Economiei si Finantelor. De asemenea, el a fost director general la Autoritatea de Management pentru Infrastructura (ex-ISPA).

De asemenea, intre 2004 si 2005 el a lucrat la Ministerul Finantelor Publice si a fost director general la Autoritatea de Management pentru Fondul de Coeziune, iar in perioada 2000 – 2004, Teodorovici a lucrat la Ministerul Integrarii Europene, ca director in Directia de Coordonarea a Programelor ISPA si SAPARD.

In perioada ianuarie – decembrie 2000, el a activat in Ministerul Afacerilor Externe, la Departamentul pentru Afaceri Europene.

Maria Grapini - ministrul pentru IMM-uri, Turism si Mediu de Afaceri

Maria Grapini - ministrul pentru IMM-uri, Turism si Mediu de AfaceriVicepresedintele PC, Maria Grapini, a fost nominalizata pentru functia de ministru pentru IMM-uri, Turism si Mediul de Afaceri. Ea este una dintre cele mai de succes femei de afaceri din Romania, potrivit Mediafax.

In anul 1978, ea a absolvit Institutul Politehnic "Gheorghe Asachi" din Iasi, Facultatea de Textile, Specializarea "Tehnologia Mecanica a Filarii si Teserii". Pana in anul 1989 a lucrat la I.T.Garofita Timisoara.

In septembrie 1989 devine inginer sef la fabrica de confectii "13 Decembrie" din Timisoara. Firma de textile o cumpara in 1994, iar din 1998 este actionarul principal al grupului de firme Pasmatex.

Din ianuarie 1990, este director general al SC Pasmatex S.A. Timisoara, din anul 1995 fiind si presedintele Consiliului de Administratie al acestei societati. De asemenea, din anul 2005 este administrator al SC Splabel SRL.

Maria Grapini este in prezent presedintele Asociatiei Femeilor Antreprenor din Romania, presedintele Federatiei Patronale din Industria Usoara, vicepresedinte UGIR 1903, membru in Consiliul National al Exportatorilor, precum si Consul Onorific al Republicii India in Romania.

Varujan Vosganian - ministrul Industriei si Comertului

Varujan Vosganian - ministrul Industriei si ComertuluiVicepresedintele PNL Varujan Vosganian este propus pentru portofoliul Industriilor si Comertului. El a mai coordonat Finantele si Economia in guvernarea Tariceanu, de numele sau fiind legata prima nominalizare a Romaniei pentru un post de comisar european, care in final i-a revenit lui Leonard Orban, relateaza Mediafax.

Vosganian a mai detinut functii de ministru in zona economica in Guvernul Tariceanu. Din decembrie 2006 si pana in aprilie 2007 a detinut portofoliul Economiei si Comertului, iar in urma restructurarii guvernamentale din 2007 a condus Ministerul Economiei si Finantelor.

Vicepresedintele PNL a absolvit cursurile Facultatii de Comert (ASE), precum si pe cele ale Facultatii de Matematica la Universitatea din Bucuresti. El a obtinut in 1998 titlul academic de doctor in Economie la Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Vosganian se afla la al saselea mandat in Parlament, fiind printre putinii parlamentari cu "state vechi".