Bugetul tarii

Bugetul tariiProiectul de buget pentru anul viitor a fost construit pe un PIB calculat la aproape 140 miliarde euro si un curs valutar de 4,5 lei/euro, veniturile bugetului consolidat fiind estimate la 46 miliarde euro, iar cheltuielile totale la 49 miliarde euro. Vezi datele complete in acest articol.

"Pe intelesul fiecarei familii, in acest an vom cheltui din nou mai mult decat producem, cu trei miliarde euro in plus. Asta inseamna - si vreau sa spun romanilor adevarul - ca la sfarsitul anului 2013 fiecare dintre noi va fi mai dator cu 150 euro decat era la inceputul anului", a spus premierul Victor Ponta.


"Guvernul nu are niciun ban al sau"

"Guvernul nu are niciun ban al sau"“As vrea sa fac doua precizari de introducere: in primul rand vreau sa lamuresc termenul de starea bugetara a natiunii, termen preluat din Statele Unite. In Romania sistemul constitutional este diferit”, a precizat Victor Ponta, potrivit Mediafax.

“Guvernul nu are niciun ban al sau. Guvernul gestioneaza niste bani care sunt luati de la cetatenii Romaniei pentru a fi folositi pentru cetatenii Romaniei.”

“Este o prezentare in care am folosit rotunjirea cifrelor. Am folosit un procedeu pentru a vorbi mai clar, de a vorbi in cifre rotunde.”

Miliarde de platit dobanzi

Miliarde de platit dobanzi“Avem 10, 2 miliarde de euro de platit pe salarii, 11, 1 miliarde euro pe pensii, o sarcina dificila, dar pe care ne-am asumat-o si de care toti ne vom folosi de ea cand vom ajunge la pensie, 7,8 miliarde euro pe investitii si 7,6 miliarde euro pe bunuri si servicii.”

“Vom avea de platit 2,5 miliarde de euro dobanzi, contributia Romaniei la Uniunea Europeana 1,4 milioane euro, alte transferuri si cheltuieli 2,9 miliarde euro.”

“In 2012 am adoptat masuri de restabilizare sociala a unor drepturi care in perioada crizei au fost afectate, printre care reintregirea salariilor bugetare.”