10. Tot ce trebuie sa stii despre TVA la incasare

10. Tot ce trebuie sa stii despre TVA la incasareSistemul de TVA la incasare a fost introdus de Guvern de la 1 ianuarie, fiind una dintre masurile intens dezbatute pe finalul anului trecut din cauza impactului negativ pe care se presupune ca l-ar putea avea asupra mediului de faceri.

Afla tot ce trebuie sa stii despre acest sistem si ce inseamna TVA la incasare pentru afacerea ta dintr-un raport al Ernst & Young, prezentat cu ocazia conferintei anuale de fiscalitate.

9. Ambasadorul britanic si seful FP pun tunurile pe "profesionistii" de la stat

9. Ambasadorul britanic si seful FP pun tunurile pe "profesionistii" de la statLipsa unor administratori profesionisti si independenti la companiile de stat reprezinta o problema majora in Romania, care trebuie rezolvata cat mai rapid, considera Martin Harris (foto dreapta), ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, si Greg Konieczny (foto stanga), managerul Fondului Proprietatea (FP).

„Ineficienta companiilor de stat este cel mai mare obstacol in calea competitivitatii Romaniei si pune o presiune mai mare pe finantele publice. Ne dorim ca in acest an sa vedem numiri de echipe competente si profesioniste la conducerea intreprinderilor de stat, cu manageri capabili sa le transforme in exemple de succes”, a declarat ambasadorul britanic, in cadrul unui eveniment prin care s-au marcat doi ani de la listarea Fondului Proprietatea pe Bursa.

Citeste aici articolul complet.

8. Unde gasesti cele mai ieftine apartamente noi

8. Unde gasesti cele mai ieftine apartamente noiIn contextul programului „Noua Casa” anuntat de catre Guvern, o analiza a imobiliare.ro arata ca in marile orase ale tarii pot fi gasite oferte de apartamente noi la preturi similare sau chiar mai mici decat ale celor vechi, in special in blocurile construite in ultimii patru ani.

Studiul pune fata in fata preturile medii cerute pe categorii de locuinte (garsoniere si apartamente cu doua si trei camere) cu cele mai ieftine oferte listate pe aceste segmente. Garsoniere noi la sub 20.000 de euro sau chiar apartamente cu trei camere la un pret mai mic de 40.000 de euro iti fac tot mai des loc printre ofertele din piata.

7. Suprataxarea devine realitate: guvernul loveste mediul de afaceri cu surprize fiscale

7. Suprataxarea devine realitate: guvernul loveste mediul de afaceri cu surprize fiscaleBugetul publicat de Guvern a adus o serie de surprize. Propuneri mai vechi, agreate cu FMI, dar pe care mediul de afaceri le spera uitate se vor concretiza prin ordonanta de urgenta. Executivul si-a adus aminte de supraimpozitarea companiilor din sectorul petrol si gaze, dar nu ezita sa loveasca din nou si firmele mici.

6. Centrele comerciale care apar pe harta in 2013: ce deschideri sunt anuntate

6. Centrele comerciale care apar pe harta in 2013: ce deschideri sunt anuntateChiar daca anul trecut nu erau prea multe proiecte in constructie cu deschidere in 2013, lista inaugurarilor promise in acest an este mai lunga decat era asteptat. Cine a apasat acceleratia?

5. Antreprenor, cu venituri de maxim 65.000 ? Vei plati obligatoriu impozit de 3% pe venit

Plafonul veniturilor pentru microintreprinderi va fi redus de la 100.000 euro la 65.000 euro, echivalent in lei, iar toate firmele cu capital privat care nu depasesc acest plafon vor fi obligate sa plateasca impozit de 3% pe veniturile realizate de la 1 februarie 2013, potrivit unui proiect citat de Mediafax.

Proiectul de ordonata pentru modificarea si completarea Legii Codului Fiscal prevede ca limita veniturilor pentru care se intra in sistemul microintreprinderilor va fi de 65.000 euro, in loc de 100.000 euro, fiind eliminata conditia pentru firme de a avea intre unu si noua salariati.

4. OTV a ramas fara licenta. Postul nu mai poate emite

4. OTV a ramas fara licenta. Postul nu mai poate emite Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a retras, cu unanimitate de voturi, licenta audiovizuala a televiziunii OTV, fapt care presupune ca postul controlat de Dan Diaconescu nu va mai putea emite.

Licenta OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasa la propunerea Laurei Georgescu, presedintele CNA, cu unanimitate de voturi.

3. Cat trebuie sa munceasca romanul, ungurul si neamtul pentru o casa

3. Cat trebuie sa munceasca romanul, ungurul si neamtul pentru o casaCati ani trebuie sa munceasca un roman, un ungur si un neamt ca sa isi cumpere un apartament? Din nefericire, raspunsul nu este unul plin de umor. Accesibilitatea locuintelor din Romania este sub cea din regiune.

2/ Taxa auto creste pentru cele mai cautate masini

2/ Taxa auto creste pentru cele mai cautate masiniGuvernul a definitivat forma noii taxe auto, aplicata sub forma timbrului de mediu, cu o formula de calcul diferita, care conduce la o crestere in medie de circa 10% a sumei de plata pentru cele mai cautate masini second-hand in Romania, Euro 4, Euro 3 si o scadere cuprinsa intre 60% si 90% pentru masinile Euro 2, Euro 1 si non-euro.

Conform noii formule de calcul, suma de plata va scadea cu 60% pentru Euro 2, cu 80% pentru Euro 1 si cu 90% pentru non-euro.

Oltchim va intra in insolventa

Oltchim va intra in insolventaCompania Oltchim (OLT) va intra in insolventa, cererea in acest sens urmand sa fie transmisa Tribunalului Valcea, a declarat agentiei Mediafax ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Cererea de declansare a procedurii de insolventa formulata de combinatul Oltchim Ramnicu Valcea va fi judecata in 30 ianuarie, dupa ce a fost inregistrata, vineri, la Tribunalul Valcea.

Insolventa Oltchim este un caz de care va putea vorbi studentilor 20 de ani de acum incolo, spune avocatul Gheorghe Piperea, a carui societate Rominsol a fost nominalizata ca administrator judiciar al combinatului. Avocatul a povestit pentru Wall-Street.ro care vor fi primii pasi in aceasta insolventa, ce datorii ar putea fi sterse si care sunt beneficiile acestei variante de restructurare a companiei.