10. Orasele unde traiesti cu bani putini. Bucurestiul, la un pas de podium

10. Orasele unde traiesti cu bani putini. Bucurestiul, la un pas de podiumCapitala Romaniei a intrat in randul primelor zece orase din lume care au cele mai mici costuri de trai, potrivit studiului Worldwide Cost of Living realizat de Economist Intelligence Unit. Tokio ramane cel mai scump oras, japonezii platind in medie de patru ori mai mult decat bucurestenii pentru o sticla de vin de masa si de pestre trei ori mai mult pentru paine.

Karaki (Pakistan) - Locul 1 (cel mai ieftin oras din lume). Citeste aici topul complet.

9. IKEA negociaza deschiderea unui nou magazin

9. IKEA negociaza deschiderea unui nou magazinRetailerul suedez de mobilier IKEA negociaza cu proprietarii Era Shopping Park din Iasi deschiderea unui magazin in cadrul parcului de retail, intelegere care are mari sanse sa se incheie in acest an, a anuntat unul dintre actionarii proiectului de retail. Oficialii IKEA au declarat insa ca inca nu au hotarat unde se va deschide urmatorul magazin.

Citeste aici mai multe informatii.

8. Reteta de business a unei afaceri din Ardeal care s-a dublat in criza

8. Reteta de business a unei afaceri din Ardeal care s-a dublat in crizaProducatorul de paste fainoase Hutton din Satu Mare, o afacere de familie inceputa acum 20 de ani, a reusit in anii crizei sa isi creasca cu peste 100% cifra de afaceri si profitul.

Afacerile companiei din Ardeal au crescut in ultimii 5 ani de la an la an, iar anul trecut firma a investit aproape 5 mil. euro in extinderea capacitatii de productie, ceea ce va permite anul acesta o crestere de 20%, fata de anul trecut.

7. Leu vs. euro pe piata apartamentelor: cum arata scaderile

7. Leu vs. euro pe piata apartamentelor: cum arata scaderilePretul mediu al unei garsoniere era in 2007 aproape 60.000 euro, ceea ce reprezenta in lei aproximativ 200.000 lei. La inceput de 2013 o garsoniera costa circa 35.000 euro, adica echivalentul a circa 150.000 lei.

Cum arata oferta si cat de mult au scazut preturile cerute pe piata apartamentelor vechi din Bucuresti raportat la moneda nationala.


6. Noua Ordine Mondiala: tarile care vor domina ECONOMIA

6. Noua Ordine Mondiala: tarile care vor domina ECONOMIACriza financiara globala a accelerat procesul de modificare a centrului de gravitatie economica al lumii, China, Statele Unite si India urmand sa devina cele mai mari economii ale lumii la orizontul anului 2050. Totusi, economiile emergente se confrunta cu provocari majore in incercarea de a sustine actualul ritm ridicat de crestere economica, se arata in raportul World in 2050 publicat de echipa de macroeconomie a PwC.

Citeste care vor fi tarile cu cele mai mari economii la jumatatea secolului.

5. Reciclarea, la ghena sau in "clopote colorate"?

5. Reciclarea, la ghena sau in "clopote colorate"?Un roman genereaza anual aproape 400 de kilograme de deseuri ceea ce inseamna ca la nivel national, impreuna, generam peste 8 milioane de TONE de deseuri. Fara indoiala, multi romani nu cunosc inca importanta reciclarii selective si arunca in ghenele blocurilor sticle, metale, plastice si deseuri menajere, nesinchisindu-se sa faca cativa metri spre “clopotele colorate” amenajate pe strada.

Colectarea selectiva nu inseamna (nici pe departe) doar respect pentru natura si o activitate de bun simt pentru o tara ce are pretentii de recunoastere la nivel mondial. In fapt este un business foarte banos pentru unii, reprezinta obligatii nationale impuse de Uniunea Europeana, o increngatura de organizatii de stat, firme private si ONG-uri, toate cu scopuri, deziderate si declaratii (uneori) radical diferite.

Citeste aici ANALIZA completa.

4. Englezii recomanda Romania: Este una dintre cele mai fascinante tari din Europa

4. Englezii recomanda Romania: Este una dintre cele mai fascinante tari din Europa The Guardian a publicat o lista a celor mai frumoase destinatii turistice din Romania realizata pe baza opiniilor cititorilor cotidianului britanic, in top, dominat de complexul arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, fiind incluse, printre altele, orasele Sibiu, Sighisoara, dar si Bucuresti.

Pe primul loc in preferintele cititorilor The Guardian s-a situat complexul arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa (judetul Hunedoara), fosta capitala a Daciei romane, situata la o distanta de 40 de kilometri de Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei.

3. Aici sunt banii dumneavoastra: scandalurile de coruptie care zdruncina companiile de stat

3. Aici sunt banii dumneavoastra: scandalurile de coruptie care zdruncina companiile de statMai mereu pe pierdere si cu directori care sunt schimbati de fiecare data cand Guvernul dobandeste o noua culoare politica, o buna parte din companiile de stat s-au confruntat in ultimii ani cu scandaluri de coruptie. Spagile, contractele preferentiale, precum si managementul dezastruos au transformat aceste societati in adevarate "gauri negre" pentru bugetul public.

Care sunt cele mai cunoscute cazuri de coruptie din ultimii ani?

2. Bursa vrea impozit forfetar. Se apuca brokerii de treaba sau firmele mici se inchid pe capete?

3.500 de lei pe luna este suma fixa pe care o firma de brokeraj de pe Bursa va trebui sa o plateasca daca noua politica de tarifare a BVB va fi aprobata in Adunarea Actionarilor. In acelasi timp, cine face tranzactii mai mari, plateste comisioane mai mici. Masura starneste controverse in piata, marile case de brokeraj fiind in favoarea acesteia, in vrememe ce brokerii de talie medie sau mica sunt de parere ca BVB se va alege doar cu falimente in randul intermediarilor.

Consiliul Bursei de la Bucuresti (BVB) vrea sa reduca toate comisioanele variabile cu 20% pentru actiuni, si cu 10% pentru produsele structurate. In prezent, comisionul total de tranzactionare la actiuni este 0,162%, in noua varianta acesta urmand sa scada pana la 0,13%.

CIteste aici articolul complet.

1. ONG-urile cer oprirea finantarii bisericilor de catre stat

1. ONG-urile cer oprirea finantarii bisericilor de catre statBiserica dispune de resurse imense in societatea romaneasca, ca urmare a finantarii directe primite de la stat si a regimului fiscal aparte. Unde credeti ca ar trebui sa mearga aceste fonduri?

Peste 20 de ONG-uri din Romania cer parlamentarilor sa stopeze finantarea bisericilor de catre stat. Asociatia Secular Umanista din Romania (ASUR) a publicat pe site-ul propriu un apel catre parlamentari prin care, impreuna cu alte ONG-uri, cum ar fi ActiveWarch sau Salvati Dunarea si Delta, cer ca statul sa nu mai finanteze bisericile.

Biserica spune ca statul roman nu plateste integral salariile personalului clerical si neclerical, ci asigura doar o contributie de aproximativ 60% la salariile acestora.

Citeste articolul complet aici.