Statul ar putea construi peste 16.000 de apartamente in Bucuresti

Statul ar putea construi peste 16.000 de apartamente in BucurestiPotrivit unor proiecte imobiliare anuntate pentru acest an in Bucuresti, costul mediu de constructie al unui apartament este in jurul a 60.000 euro.

Asta inseamna ca s-ar putea construi cu banii de investitii ai Petrom peste 16.000 de apartamente in Bucuresti.


Ar putea construi pana la 260 km de autostrada

Ar putea construi pana la 260 km de autostradaPotrivit standardelor de cost pentru autostrazile din Romania stabilite anul trecut de Ministerul Transporturilor, statul nu ar trebui sa plateasca mai mult de 3,8 milioane de euro pentru un kilometru de autostrada la campie, 4,9 milioane euro la deal si 6,1 milioane de euro la munte.

Astfel, daca bugetul Petrom pentru investitii s-ar aloca pentru constructia de autostrazi si luand in calcul standardele de cost ale Ministerului Transporturilor, s-ar putea realiza cel putin 160 km si maximum 260 de km de autostrada.


Ar acoperi de doua ori pierderile sistemului bancar

Ar acoperi de doua ori pierderile sistemului bancarRezultatele financiare preliminate ale celor 40 de institutii de credit de pe piata romaneasca indica pierderi cumulate record, de 2,12 miliarde lei, pentru anul trecut, aproape triple fata de 2011.

Astfel, bugetul de investitii al Petrom ar putea acoperi pierderile sistemului bancar de doua ori.

Ar putea plati de peste doua ori datoriile CFR Marfa

Ar putea plati de peste doua ori datoriile CFR MarfaCFR Marfa inregistreaza in prezent datorii totale de 1,8 miliarde lei, dintre care circa 600 milioane lei la buget si 600 milioane lei catre CFR Infrastructura, restul reprezentand penalitati de intarziere si restante catre furnizori privati.

Datoriile totale ale CFR Marfa, de 411 milioane euro, ar fi acoperite de 2,5 ori prin bugetul de investitii al Petrom.





Petrom investeste intr-un an cat Orange si Vodafone in cinci

Petrom investeste intr-un an cat Orange si Vodafone in cinciOperatorul de telecomunicatii Orange a investit anul trecut circa 100 de milioane de euro in dezvoltarea retelei, anul acesta urmand ca valoarea investita sa fie similara. Suma face parte din planul anuntat de Orange in 2011 de a investi circa 500-600 mil. euro pana in 2015.

Si Vodafone a anuntat pentru acest an investitii de circa 100 de milioane de euro, din care o mare parte se vor indrepta catre retea.

Practic, cei mai mari operatori telecom din piata romaneasca ar urma sa investeasca in 5 ani cat Petrom in acest an.

Tot consumul de electrocasnice si IT&C de abia a depasit bugetul Petrom

Tot consumul de electrocasnice si IT&C de abia a depasit bugetul PetromVanzarile de electrocasnice si IT&C de anul trecut s-au ridicat la 1,4 miliarde euro, cu 40% mai mult decat bugetul de investitii al Petrom.

Practic, tot consumul de bunuri de folosinta indelungata din Romania de abia a reusit sa depaseasca investitiile bugetate de cea mai mare companie a tarii.


Investitiile Petrom, de sase ori mai mari decat actiunile scoase la vanzare pe Bursa

Investitiile Petrom, de sase ori mai mari decat actiunile scoase la vanzare pe BursaValoarea tuturor actiunilor care au fost scoase la vanzare prin intermediul ofertelor publice pe Bursa din 2000 pana in prezent este de 683 milioane lei (156 milioane euro), dar gradul de subscriere a fost mai mic.

Raportat la bugetul de investitii al Petrom, de un miliard de euro, toate actiunile vandute pe Bursa prin oferte au valorat de peste 6 ori mai putin.

Bugetul de investitii al Petrom, de trei ori cat piata de publicitate

Bugetul de investitii al Petrom, de trei ori cat piata de publicitateAnul trecut, investiile in publicitate au fost de 309 milioane euro, iar pentru acest an ar putea scadea la circa 300 milioane euro.

In jur de 63% din suma (aprox.190 de milioane de euro) vor fi investite in reclame pe televiziune, conform agentiei de media Initiative. Reclamele pentru televiziune sunt urmate de internet (cu 41 de milioane de euro), OOH (30 mil. euro), presa scrisa (23 mil. euro) si radio (18 mil. euro).