Romanii au 28 mld. euro in banci

Romanii au 28 mld. euro in banciRomanii aveau in prima luna a anului depozite de peste 124,2 miliarde lei, ceea ce inseamna o medie de 6.523 lei pe cap de locuitor, la o populatie de 19 milioane de locuitori. In ultimul an, nivelul economiilor raportate la totalul populatiei a urcat cu 6,75%, potrivit datelor BNR. Vezi mai departe topul judetelor in care romanii au cei mai multi bani in banci.

Vezi aici judetele cu cele mai multe economii.

10 job-uri de care nu ai auzit, dar sunt la mare cautare

10 job-uri de care nu ai auzit, dar sunt la mare cautarePiata muncii ne surpinde de multe ori, atat prin cifrele statistice, care de multe ori se bat cap in cap, dar si prin evolutii surpinzatoare, si chiar prin diversitatea sa. Wall-Street.ro iti prezinta 10 job-uri de care cel mai probabil nu ai auzit, dar pentru care sunt deschise pozitii in piata.

Afla aici job-urile.

Zece premiere de modele noi, la Salonul Auto de la Geneva

Zece premiere de modele noi, la Salonul Auto de la GenevaSalonul Auto de la Geneva va expune in premiera cateva modele noi de autoturisme exotice, premium, dar si de interes general. (Dacia a lansat la Geneva noul Logan MCV si o serie limitata Duster). Producatorii de masini spun ca noile modele vor putea fi cumparate chiar din acest an.

Vezi aici toate cele 10 modele.

Mega insolventele inceputului de an: ce firme au fost inghenuncheate de datorii

Mega insolventele inceputului de an: ce firme au fost inghenuncheate de datoriiInceputul de an a fost unul efervescent in domeniul insolventelor, nume mari fiind coplesite de datorii.

Afla aici care sunt firmele.

Sicane intre Altex si Cel.ro, dupa o reclama "lipsita de etica"

Sicane intre Altex si Cel.ro, dupa o reclama "lipsita de etica"Concurenta pe piata electro-IT isi spune cuvantul. Pe langa clasicele newslettere si campanii pe care le primim/vedem de mai multi ani, o insiruire de oferte, preturi taiate cu rosu si “super promotii”, asistam, mai nou, la atacuri directe asupra concurentilor.

Cel.ro, companie cu venituri de circa 20 mil. euro, a ales intr-un newsletter recent sa loveasca in principalul jucator de pe piata electroIT din Romania, Altex, cu afaceri de aproape 200 mil. euro.

Compania Corsar Online, care administreaza Cel.ro, a comparat preturile mai multor produse din oferta proprie cu cea din ofertele Altex, subliniind ca magazinul online practica preturi mai bune.

Citeste aici articolul integral.

Destinatii de top pe care trebuie sa le vizitezi in aceasta primavara

Destinatii de top pe care trebuie sa le vizitezi in aceasta primavaraSoarele de afara ne face pe toti sa ne gandim la vacanta, iar primavara se poate dovedi o perioada buna, in care unul dintre avantaje este reprezentat de preturile mai mici fata de sezoanele de varf. Wall-Street.ro iti prezinta o serie de variante pe care merita sa le iei in calcul, potrivit Business Insider.

Afla aici destinatiile.

Regele-antreprenor: Hagi deschide 10 puburi

Regele-antreprenor: Hagi deschide 10 puburiFostul fotbalist Gheorghe Hagi va deschide zece puburi care vor purta numele de H10 Sport Lounge, primul dintre ele fiind deschis miercuri la Constanta, scrie Mediafax.

Restul de noua puburi vor fi lansate in sistem de franciza in cele mai importante orase din Romania pana la sfarsitul anului 2014.

H10 Sport Lounge Constanta este amplasat in zona centrala a orasului (Bulevardul Tomis nr. 129-131). Spatiul este format din parter si VIP lounge la subsol, urmand ca in vara sa aiba si o gradina cu terasa. Pubul este conceput dupa ideea unei mingi de fotbal descompuse, peretii, tavanul si mobilierul ingloband forme hexagonale si pentagonale care integreaza in spatiu fotografii si colaje de fotografii din cariera lui Gheorghe Hagi.

Citeste aici articolul integral.


Sursa foto: Contul de Facebook al lui Gheorghe Hagi

Ponta ia atitudine dupa sinuciderea de la Mechel: cere sanctiuni pentru angajatori

Ponta ia atitudine dupa sinuciderea de la Mechel: cere sanctiuni pentru angajatoriPremierul Ponta a solicitat ministrului pentru Dialog Social, Doina Pana, sa analizeze posibilitatea schimbarii legislatiei, astfel incat firmele care nu respecta obligatiile fata de angajatii disponibilizati sa poata fi sanctionate si sa se evite cazuri precum sinuciderea angajatului de la Mechel.

Primul-ministru si-a exprimat compasiunea pentru angajatul de la Mechel, afirmand ca este socant ceea ce s-a intamplat la Campia Turzii, si a solicitat o analiza a legislatiei privind respectarea contractelor colective de munca, scrie Mediafax.

"Chiar daca vorbim de o companie privata, inteleg disperarea multora dintre cei de acolo. Am incercat in orele de dinainte, si o sa o rog pe doamna ministru Pana si, sigur, cu Ministerul Justitiei, sa vedem daca putem aduce o modificare legislativa, chiar si in cazul companiilor suta la suta private, care nu isi respecta obligatiile prevazute in contractele colective de munca fata de angajati, daca putem sa aducem anumite sanctiuni", a spus Ponta.

Citeste aici articolul integral.

Aderarea la Schengen, o infrangere simbolica. Se vor speria investitorii straini?

Aderarea la Schengen, o infrangere simbolica. Se vor speria investitorii straini?Romania este din nou tinuta in suspans cu privire la aderarea in spatiul Schengen, sansele unui vot pozitiv fiind destul de mici dupa declaratiile facute de un oficial german in weekend. Ce impact economic real ar avea un astfel de esec si cat de mult va cantari rezultatul in ochii investitorilor straini?

Citeste aici articolul integral.

Tragedia UE: piata muncii este cucerita de "gladiatorul asiatic"

Tragedia UE: piata muncii este cucerita de "gladiatorul asiatic"Somajul in zona euro a atins recent un nivel record, 19 milioane de europeni neavand un loc de munca, iar potrivit analistilor trendul este in mod cert de crestere. Peste ocean insa, SUA au reusit sa inverseze tendinta de majorare. Ce solutii se gasesc si pentru Uniunea Europeana?

Somajul in zona euro a atins un nou maxim in ianuarie, in contextul in care masurile de austeritate luate pentru a preveni criza datoriilor au adancit recesiunea. Astfe, rata somajului in cele 17 tari ale zonei euro a urcat in ianuarie de la 11,8% la 11,9%, potrivit datelor publicate de Eurostat, citate de Bloomberg.

Daca in Statele Unite, somajul este pe un trend descendent, in Europa nu se intrevede prea curand o speranta de diminuare, in contextul in care tari precum Spania, Portugalia, Grecia si chiar Italia se confrunta cu rate record.


Citeste articolul integral aici.