2 / 7

Relatii internationale

Viziune: O Romanie care sa conteze.
Misiune:
1) Sa aiba o voce puternica, consistenta si convingatoare in arena internationala.
2) Sa fie recunoscuta si apreciata la nivel international ca fiind o natiune inovativa si creativa.
3) Sa construiasca un mediu sanatos care sa stimuleze competitivitatea internationala a Romaniei.

Posibile obiective specifice

1) Diplomatie puternica: o tara cu un mandat constructiv, tinte si obiective legate de problemele internationale, cu o voce clara si puternica la nivel regional si european. Diplomatia romaneasca sa devina o sursa de inspiratie si bune practici si un exemplu demn de urmat de catre alte natiuni.
2) Brandul Romaniei: Romania va fi locul unde tehnologia de inalta generatie este dezvoltata fara a aduce prejudicii mediului natural, istoric si cultural; locul unde peisajele naturale, neatinse de actiunea umana sunt pastrate intr-o comuniune armonioasa cu huburi industriale si tehnologice.
3) Diplomatia economica: Romania sa fie conectata la retele de afaceri internationale, sa-si faca simtita prezenta pe noi piete de desfacere si sa sprijine un model de crestere orientat spre export. In acelasi timp se urmareste sporirea securitatii energetice a Romaniei si conferirea rolului de hub energetic de tranzit, capabil sa contribuie la greutatea geopolitica a tarii precum si la capacitatea de actiune.
4) Politica publica in ceea ce priveste relatiile internationale: sa fie vizionara, cuprinzatoare, echilibrata si articulata, orientata spre exterior si fondata in termeni de competitivitate.
5) Retele de cunostinte. Sprjinirea diasporei romanesti in formarea de comunitati puternice care sa fie capabile sa aduca tarii cunostinte, capital si resurse. Pe langa mentinerea talentelor in interiorul tarii sa se doreasca si atragerea de talente din alte comunitati.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri