1 / 6

Zona euro iese din criza, insa cresterea va fi modesta in 2014

Studiul EY prognozeaza o contractie de 0,5% a PIB-ului in acest an in zona euro, urmata de o crestere de 0,9% in 2014. Redresarea economica a zonei euro va continua sa fie lenta in perioada 2015-2017, estimandu-se o rata medie de crestere anuala de 1,6%.


Analistii firmei de consultanta considera ca, desi prognozele pentru regiune sunt slabe, aderarea la zona euro ramane, pe mai departe, o tinta atractiva pentru economiile din estul Europei. Letonia va deveni cel de-al 18-lea membru al zonei euro, incepand cu 1 ianuarie 2014, si este de asteptat ca Lituania sa-i urmeze in 2015.


“Pe masura ce ne apropiem de 2014, conditiile economice din Zona Euro ar trebui sa se imbunatateasca. Vom asista la cresterea cererii interne ca urmare a stabilizarii ratei somajului si a continuarii scaderii inflatiei care vor incuraja consumul. Chiar si in acest context, redresarea economica trebuie sa aiba la baza un program mai extins de reforme menite sa stimuleze competitivitatea”, a spus Marie Diron, consilier economic pentru EY Eurozone Forecast.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri