Autostrada Brasov Cluj Bors (tronsonul Suplacu de Barcau-Bors)

Tronsonul de autostrada Suplacu de Barcau-Bors este considerat unul dintre cele mai scumpe proiecte de infrastructura raportat la kilometrul de sosea, cu o valoare de 8,2 milioane de euro/km.

Cei aproximativ 60 de kilometri ai tronsonului dintre Suplacu de Barcau si Bors, parte a autostrazii A3, care fac legatura intre Romania si Ungaria, au necesitat un cost de circa 8,2 milioane de euro, arata calculele WALL-STREET.RO, pe baza datelor oficiale ale CNADNR.

Contractul pentru cei 60 de kilometri s-a ridicat la aproximativ 530 de milioane de euro

Sursa foto: Mediafax Foto

2. Autostrada Bucuresti Brasov (+ Comarnic-Brasov)

Cu o lungime de aproximativ 200 de kilometri, autostrada Bucuresti – Brasov este unul dintre cele mai ambitioase si complexe proiecte de autostrada din Romania.

Proiectul va necesita investitii foarte ridicate in special pe tronsonul dintre Comarnic si Brasov, fiind deja considerat cel mai scump tronson de pana acum la nivel national, o investitie de aproximativ 1,8 miliarde de euro pentru cei aproximativ 60 de kilometri.

Raportat la kilometru, suma totala va fi de circa 28 de milioane de euro/km.

Sursa foto: Mediafax Foto

3. Soseaua de Centura a Capitalei

3. Soseaua de Centura a Capitalei

Soseaua de Centura a Capitalei, un proiect extrem de discutat si disputat in ultimii ani de catre autoritati va fi finantat in totalitate de catre bugetul de stat.

Realitatea este insa ca in 23 de ani au fost modernizati numai 20 de km ai soselei de centura a Capitalei.

Proiectul ar urma sa faciliteze transportul masinilor de mare tonaj pe langa Capitala, dar si al soferilor care vor sa ajunga mai usor spre alte puncte de interes ocolind Bucurestiul.

4. Refunctionalizarea imobilului Spital Clinic de Urgenta din Iasi cu 300 de paturi

4. Refunctionalizarea imobilului Spital Clinic de Urgenta din Iasi cu 300 de paturi

Tot din bani de la bugetul de stat va fi finantat si proiectul de refunctionalizare a imobilului Spitalului Clinic de Urgenta din iasi cu 300 de noi paturi, un proiect in curs de executie, pentru amenajarea Institutului Regional de Oncologie din regiunea Moldovei.

Iasiul este cunoscut ca unul dintre cele mai importante centre de studii in domeniul medical, unde sunt prezente cinci clinici universitare.

Administratia publica locala se lupta inca din anul 1996 pentru obtinerea unui numar de 300 de paturi la unul dintre cele mai importante spitale din judet, care va deservi tuturor judetelor Moldovei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Sursa foto: Mediafax Foto