1 / 8

Dumitrescu, TechAngel: De multe ori nu reusesti nici daca muncesti - ca asa e in tenis!

Matei Dumitrescu, investitor la Techangel, membru fondator la HUB Bucharest si partener la CosulDeLegume spune ca lectia care trebuie invatata este dedicarea fata de ceea ce faci si fata de ideea pe care o ai. “Pentru multi tineri, antreprenoriatul pare o scurtatura catre o viata relaxanta si imbelsugata. Trebuie sa stie cat de mult trebuie sa muncesti ca sa reusesti, mult mai mult decat un angajat si cu mult mai multe responsabilitati. Trebuie sa stie ca in majoritatea cazurilor nu reusesti desi muncesti - ca asa e in tenis. In plus, cu toate rezultatele ei, fiti sigur ca Simona si acum munceste mai mult ca un hamal”.

Alta lectie subliniata de investitor si antreprenor este puterea de a iti infrange frica de infrangere. “Anul 2013 a inceput cu doua infrangeri consecutive pentru Simona, apoi a continuat cu trei dintre cele mai mari victorii ale carierei”.

Simona, in ciuda succesului pe care il are, este un om modest, sincer si frumos, care face totul pentru a-si urma pasiunea, spune el. “Un om care e in competite cu el insusi, nu cu ceilalti. Adversarii (sau concurentii) sunt cei care te ajuta, confirmandu-ti daca ai progresat sau la ce nivel esti, ei sunt cei care te invata noi strategii, care iti dezvaluie noi idei, ei sunt o resursa valoroasa ca si feedbackul. Cui nu ii place feedbackul si lupta pentru a invinge adversarii, nu este destinat succesului”, conchide antreprenorul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri