5 / 6

Gabriel Aldea, Intercapital: Nu putem vorbi de corectii semnificative pe piata imobiliara

Gabriel Aldea, Responsabil Departament Front Office in cadrul Intercapital Invest, remarca ca declansarea crizei financiare in Statele Unite a avut un impact semnificativ asupra economiei romanesti in special la nivel macro, acolo unde se resimtea o vulnerabilitate crescuta ca urmare a inregistrarii unui deficit de cont curent foarte ridicat.

Efectele resimtite au fost pe langa devalorizarea leului si deprecierea indicilor bursieri, o crestere puternica a inflatiei peste tinta BNR si scumpirea creditului in atat in Euro cat si in lei.

“Efectul asupra companiilor romanesti s-a resimtit in cea de-a doua parte a anului in primul rand la nivelul profitului, multe dintre acestea inregistrand pierderi considerabile din activitatea financiara”, spune Aldea.

Aceste crede ce prabusirea bancii americane de investitii Bearn Stearns nu va genera efecte directe asupra afacerilor romanesti si nici macar a celor din domeniul bancar, efectul posibil fiind numai unul indirect, de natura emotionala, materializat in scaderea cotatiilor companiilor listate la BVB.

”Daca tinem seama de faptul ca in domeniul imobiliar se inregistreaza in continuare o cerere superioara ofertei, nu cred ca putem vorbi de corectii semnificative la nivelul preturilor de pe aceasta piata, si cu atat mai putin de o spirala imobiliara asemanatoare celei din Statele Unite”, argumenteaza Gabriel Aldea



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri