12 / 17

Matica: Cu siguranta mi-ar fi placut si in copilarie actualul job

Madalin Matica, pasionat de online si mai ales de comertul electronic, un domeniu in care spune ca ar lucra fara sa fie platit, a devenit, in 2004, Director of European Operations pentru Dot Commerce, primul procesator de carduri din Romania.

Matica marturiseste ca managerului copil i-ar fi placut job-ul actual, pe care il descrie ca pe o “joaca” extrem de seriosa, mereu captivanta si incitanta.

“Imi stimuleaza creativitatea, sunt intr-o permanenta competitie cu ceilalti si cu mine, lucrez cu o echipa puternica si relaxata. Nu exista automatisme sau patternuri de executie in jobul meu. Nu pot trai in automatisme”, explica oficialul de ce crede ca i-ar fi placut inca din copilarie activitatea de acum.

Copilul a carui carte preferata a fost “Micul Print” astepta multe cadouri in fiecare an de 1 iunie, insa in ciuda pasiunii pentru lectura, incadra atunci, ca si acum, cartile in categoria “nu este cadou, este normalitate”.

Inca de mic a intrat in “business-ul” cu jucarii, schimbandu-le cu copiii mai mari pe cele de care se plictisea. “Eram pacalit de cei mari dar aveam satisfactia de a face “afaceri” cu ei. Nu am fost (si nu sunt) atras de “revanzare” cu un profit fara plus valoare. Ceea ce mi-a displacut in copilarie imi displace si astazi” marturiseste Madalin Matica.

In jurul varstei de 15 ani si-a dorit sa aiba banii proprii, iar la 18 ani si-a luat primul job. Valoarea banilor a invatat-o de la parinti, dar recunoaste ca nu este un om calculat si econom, ci se ghideaza dupa principiul “castiga mai multi bani ca sa nu fii nevoit sa reduci cheltuielile”.

“Am avut mereu un mic “salariu” lunar alocat de parinti pe care ma chinuiam sa il administrez corect. Desigur totul se dadea peste cap la prima cofetarie. Puteam insa sa obtin mai multi bani ajutand in casa la taskuri care nu imi erau alocate aprioric”, spune Madalin Matica.

Stefan, fiul cel mare al oficialului DotCommerce, a mostenit de la tatal sau spiritul de competitie si dorinta de a castiga cu orice pret, dar si pasiunea pentru lectura. Cu fiul cel mic, Olaf, in varsta de doua luni, Matica se aseamana pentru moment in determinarea de a cere cu putere ceea ce doreste. “Lucru care ii innebuneste pe vecini”, glumeste oficialul.

Madalin Matica apreciaza modelul american, care ii incurajeaza pe copii sa castige bani de buzunar prin diverse activitati.

“Romania are o serie lunga de patternuri educationale care sunt potrivite pentru anii 1800 si nu 2008. Din pacate orice greseala facauta de parinti in perioada copilariei/adolescentei este platita din greu ulterior. Incerc sa dau o educatie “americana” copiilor mei si am norocul sa o cunosc foarte bine”, spune reprezentantul DotCommerce.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri