14 / 17

Sorana Savu : Cel mai frumos cadou din copilarie a fost un casetofon Philips

Sorana Savu, Senior Partner la Premium Communication, conduce firma de PR pe care a fondat-o in 2001, alaturi de sotul sau, Andrei. Coordoneaza programe de comunicare pentru clienti ca Whirlpool, Motorola, Mastercard sau Xerox.

Savu a descoperit relatiile publice in al doilea an de facultate, dupa ce isi dorise initial sa devina ambasador sau jurnalist. “Facultatea am inceput-o gandindu-ma ca, la apogeul carierei, voi ajunge sa scriu editoriale intr-un mare cotidian. Un an mai tarziu am descoperit relatiile publice si la ele mi-a ramas sufletul in cei patru ani pe care i-am petrecut in publicitate.
Acum fac ce-mi place si pentru ce m-am pregatit”, spune Sorana Savu.

Inainte sa viseze la o cariera in jurnalism, relatii publice sau publicitate, Savu isi dorea sa se faca doctor. Asta pana cand a trebuit sa invete genetica si anatomie in liceu si a constatat ca memorarea mecanica nu i se potriveste.

Persoana care i-a influentat cel mai mult copilaria a fost profesoara de limba romana, Atena Halichias. “Mi-a predat foarte putin, doar doi ani, dar a fost suficient sa ma ambitioneze sa scriu, sa particip la toate olimpiadele de limba romana si sa si castig. Am ramas prietene, ne este nasa de cununie si tinem legatura si acum, dupa 20 de ani, pe mail”, spune Sorana Savu.

Cel mai frumos cadou pe care l-a primit in copilarie a fost un casetofon Philips – “el m-a invatat engleza”. Ii placea sa se uite la desene animate cu Tom si Jerry (personajul preferat era Jerry, bineinteles), dar nu crede ca a sarbatorit vreodata cu advarat Ziua Copilului. “Era prea sufocata de ritualurile comuniste care reuseau sa-ti taie orice chef. Ma bucuram ca mai am doua saptamani pana la vacanta mare”, isi aminteste sorana Savu.

Tot in copilarie, PR-ista isi dorea sa emigreze in Germania. Nu i-a iesit, dar nici nu regreta , pentru ca Germania nu se mai afla, in prezent, in topul preferintelor ei. Nu a ajuns inca sa scrie serios deoarece nu ii permite timpul. “Dar planurile pe care mi le-am facut dupa copilarie, in schimb, s-au intamplat rapid.”

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri