Vlad Busila, Capital Partners: Doar in IT mai concuram cu liderii mondiali

Vlad Busila, Capital Partners: Doar in IT mai concuram cu liderii mondialiMandatele de vanzare-cumparare de companii l-au tinut departe de Elvetia pe Vlad Busila, partener in cadrul casei de investitii Capital Partners, caruia i-ar fi placut sa mearga la Euro, mai ales ca a avut ocazia, insa partea logistica (cazarea si deplasarea) l-a speriat cel mai mult.

In comparatie cu alte turnee finale la care Romania a participat, bancherul de investitii remarca un Euro 2008 mai bine organizat si fara incidente, atmosfera explicata prin lipsa fanilor europeni de la turneul final.

Vlad Busila, al patrulea asociat al bancii de investitii Capital Partners, i-a remarcat la Euro pe Lobont, Chivu si Codrea si, ca echipe, pe colega de grupa Olanda, Germania si Portugalia, care sunt si favorite la castigarea turneului final din Austria si Elvetia.

In comparatie cu rezultatele obtinute de tricolori in fata Italiei si Frantei, Vlad Busila crede ca, in momentul de fata, doar industria IT reprezinta un segment de business unde romanii pot activa de la egal la egal cu numarul unu si doi mondiali. “Este greu pentru o tara mica, ca Romania, sa concureze cu liderii mondiali in aproape orice domeniu”, adauga Busila.

Bancherul in varsta de 28 de ani crede ca, tinand cont de numele pe care le-am intalnit in grupa, Euro 2008 nu a fost un esec. "Vazand insa marile nume la lucru, as spune ca se putea mai mult", spune Busila.

Vlad Busila a fondat Capital Partners in 2005, alaturi de Andrei Diaconescu si Victor Capitanu, carora li s-a alaturat, in 2006, Doru Lionachescu.

Phil Jones, Aviva: Un turneu european nu se compara cu un mondial de fotbal

Phil Jones, Aviva: Un turneu european nu se compara cu un mondial de fotbalSfertul de finala dintre Tara Galilor si Iugoslavia jucat in 1976 a fost singurul meci de la un turneu final la care Phil Jones, directorul financiar de la Aviva Romania, a fost prezent ca spectator. Britanicul marturiseste ca daca ar fi ajuns la Euro si anul acesta, cu siguranta ar fi mers special pentru meciurile Romaniei pe care le-a urmarit intr-un pub bucurestean.

“Un turneu european nu poate fi comparat cu un Campionat Mondial de fotbal, dar sansele mici ale Romaniei din asa numita “grupa a mortii” au facut ca Romania sa fie una din surprizele inceputul de campionat”, spune Phil Jones.

In opinia finantistului de la Aviva, Chivu a fost cel mai bun jucator al Romania, dupa ce a dominat zona de mijloc din meciul impotriva Italiei. Daniel Niculae este un alt jucator remarcat de Jones prin faptul ca a reusit sa fie o amenintare pentru echipele adverse. Lui Phil Jones ii este foarte greu sa identifice un al treilea erou, dar il remarca pe portarul Lobont, chiar daca acesta nu a aratat o inceredere completa.

Britanicul crede ca Portugalia, Olanda si Spania sunt performerii de la Euro 2008, urmate de Germania, care inca nu si-a aratat adevarata clasa.

Executivul de la Aviva Romania isi explica faptul ca ca la Zurich au fost atat de multi suporteri romani prin faptul ca multi dintre acestia au ramas cu fonduri neutilizate si bugetate la inceputul anului pentru Liga Campionilor.

“Sunt sigur ca inainte de turneul final putini dintre suporterii Romaniei se asteptau ca echipa favorita sa ajunga in primele opt din Europa”, a spus Phil Jones.

Sorin Stancu, ProCA: Se vede ca in Romania se castiga mai bine si ne putem permite astfel de deplasari

Sorin Stancu, ProCA: Se vede ca in Romania se castiga mai bine si ne putem permite astfel de deplasariSi Sorin Stancu, CEO al diviziei de distributie IT&C a grupului RTC, ProCA, are in aceasta perioada un program extrem de incarcat, fapt ce l-a determinat sa vada de acasa meciurile nationalei.

“Pentru prima data diferenta intre noi si Europa de Vest nu mai pare asa de mare. Si nu ma refer numai la fotbal: am vazut 10.000 de oameni pe stadion, lumea acolo (in Elvetia) vorbeste frumos despre comportamentul nostru”, spune Sorin Stancu.

Astfel, managerul de la ProCa spuna ca este tot mai vizibil ca am intrat in Europa, in adevaratul sens al cuvantului, opinand ca a contat si faptul ca in Romania se castiga mai bine si ne putem permite astfel de deplasari.

In opinia lui Stancu, cei care s-au remarcat pe teren in primele noastre meciuri au fost Bogdan Lobont, Cristian Chivu si Adrian Mutu, iar cele mai dinamice echipe ale Euro 2008 sunt de departe Olanda, Portugalia si Croatia.

Totusi, Stancu crede ca randamentul angajatilor din compania pe care o conduce a fost influentat in mod negativ. “Desi cred ca suntem printe cazurile particulare datorita industriei in care activam (IT), avem multi oameni pasionati de fotbal care au plecat la campionat. Ii asteptam cu fotografii si povesti”, adauga Stancu.

Sorin Stancu nu este dezamagit de presatia tricolorilor la Euro. "Am jucat cat am putut de bine. Nu cred totusi ca ar trebui sa ne comparam doar cu cei mari, sau alte resurse financiare. Pentru ceilalti ne-am descurcat foarte bine", spune Stancu.

Sorin Stancu a preluat conducerea ProCA de la inceputul lui 2007, dupa ce a lucrat mai bine de 6 ani pentru BeProffice, cel mai mare distribuitor din romania de birotica/papetarie/office.

Lucian Gagean, Zapp: Doar in tehnologia informatiei si telecomunicatii ne mai batem cu liderii mondiali

Lucian Gagean, Zapp: Doar in tehnologia informatiei si telecomunicatii ne mai batem cu liderii mondialiLucian Gagean, National Direct Sales Manager la Zapp Romania, spune ca va merge la un meci dupa calificarile din grupe dipa ce a fost o prezenta activa in fata televizorului alaturi de prieteni.

Managerul de vanzari de la Zapp isi aminteste cu placere de campionatul mondial din SUA 94, cand am fost opriti de Suedia dupa loviturile de la 11m. “Atunci chiar aveam sansa sa ajungem in finala. Daca este sa compar cele doua campionate este evidenta o schimbare in viteza de joc a participantilor. Se poate spune astazi ca si fotbalul a intrat in “mileniul vitezei””, spune Gagean.

Lucian Gagean considera ca Adrian Mutu a fost intr-o forma de invidiat pana acum, chiar daca se poate si mai bine, dar mai are timp sa ne dovedeasca acest lucru si in acest sens sper doar ca intamplarile din viata personala si esecul acelui penalty sa nu il marcheze prea tare. Chivu ramane un stalp in aparare si ajuta foarte mult la omogenizarea echipei. “Nu in ultimul rand l-as mentiona pe Lobont care si-a spus cuvantul in poarta, salvand cateva situatii aproape imposibile”, adauga managerul Zapp.

In opinia lui Gagean, Cehia, Rusia, Grecia, Italia sau Franta fac parte din grupui echipeloe care au dezamagit.

Acesta crede ca la Zurich au fost atat de multi romani dat fiind vecinatatea Elvetiei cu Italia, Germania si Franta si la o distanta rezonabila Spania, toate aceste tari avand mari comunitati de romani. Asadar, acest lucru a asigurat Romaniei o galerie fara precedent ca numar de suporteri. In al doilea rand acest eveniment a fost bine promovat si in tara, astfel ca fanii echipei nationale au avut la dispozitie o multime de oferte si posibilitati: pachete speciale, curse low cost, concursuri organizate de diverse companii.

In ceea ce priveste randamentul si programul angajatilor de la Zapp, Gagean spune ca toata Europa functioneaza dupa ora fotbalului si nici Romania nu face exceptie. “Partea buna este ca meciurile au loc la ore rezonabile, dupa ora 7 pm, lucru care a permis sa ne desfasuram activitatea fara perturbarii. O ‘tulburare’ mai evidenta a ritmului de lucru se poate observa mai degraba in ziua urmatoare cand toata lumea discuta meciul din seara precedenta ;) Dar sunt lucruri firesti, suntem doar oameni”, explica Gagean.

Gagean a gasit doar doua segmente de business unde romanii pot activa de la egal la egal cu No 1 si No 2 mondiali: tehnologia informatiei si telecomunicatiile, acestea fiind sectoare in care ne-am dovedit competentele de multe ori.

In final, Gagean spune ca nu putem vorbi de deceptii, "fotbalul este un joc, trebuie sa ne adaptam si sa invatam din greseli. Vor veni si alte turnee si trebuie sa fim pregatiti. Poate unul va fi organizat chiar de Romania."

Bogdan Tibrin, Cosmote: Ne-am simtit cel putin egalii tuturor

Bogdan Tibrin, Cosmote: Ne-am simtit cel putin egalii tuturorLui Bogdan Tibrin, Head of Handset Development Office, Cosmote Romania, ii este foarte greu sa compare Euro 2008 cu alte turnee finale la care Romania a participat. ”Vorbim de alt moment, de alta generatie, de alte stiluri, de alt context. Totusi, avem sanse, meciurile echipei Romaniei nu le-am mai asteptat si nu le-am mai privit numai cu speranta, ca alta data, ci si cu incredere. Ne-am simtit cel putin egalii tuturor. Generatia Hagi a deschis drumul si, dupa o scurta pauza, generatia Mutu il continua”, crede Tibrin.

Si lui Bogdan Tibrin i-ar fi placut sa fie unul din “galbenii” galeriei romanesti mai ales ca atmosfera creata in timpul meciurilor si al antrenamentelor oficiale a fost superba, cel putin ce ceea ce s-a vazut la televizor.

Din pacate, managerul Cosmote remarca doar apararea (Lobont, Goian, Tamas), care a fost extrem de solicitata pana acum si a trebuit sa faca fata. “Apararea este cea mai vzibila componenta a echipei de pana acum dar a reusit sa se achite foarte bine de ceea ce avea de facut. Au facut un efort mare, au avut vointa si indrazneala”, explica Tibrin.

Bogdan Tibrin spune ca discutiile in jurul Campionatului create la locul de munca au fost multe si pasionale, fiind un lucru normal. “Suntem latini, suntem balcanici, nu avea cum sa fie altfel. Nu pot spune insa ca evenimentul numit Campionatul European a “mancat” prea mult din timpul de munca sau eficienta. La urma urmei, intr-o companie si intr-o echipa, mai ales una formata din oameni deschisi si comunicativi ca noi, se trateaza si alte subiecte de discutie, in afara celor legate de business”, mai spune Tibrin.

"Meciurile au fost frumoase, de lupta, Romania ne-a oferit momente minunate, nu cred ca ar trebui sa ne para rau deloc", incheie Tibrin.

Vasile Voicu, Romtelecom: Multi microbisti au cerut concediu legal de odihna pentru a se deplasa la Euro

Vasile Voicu, Romtelecom: Multi microbisti au cerut concediu legal de odihna pentru a se deplasa la EuroNici Vasile Voicu, Director Coordonator Directia Managementul Produsului, Segment Business, Romtelecom, nu a reusit sa se deplaseze in afara tarii la nici unul dintre meciurile Romaniei din acest campionat, insa incearca sa ajunga la urmatoarea partida.

Managerul de la Romtelecom considera ca acest turneu este unul special datorita faptului ca sunt prezenti mai mult de zece mii de spectatori la fiecare meci al nationalei Romaniei, sustinand echipa cu tot sufletul. “Capitanul nationalei Cristi Chivu si toata echipa demonstreaza o motivare extraordinara. Sunt mandru ca sunt roman si ca am sansa sa asist la acest spectacol, chiar daca doar ca privitor la TV si nu direct din tribuna, spune Vasile Voicu care miza pentru meciul de ieri seara pe o victorie a romanilor cu 3-1.

De asemenea, acest turneu se diferentiaza de celelalte si prin faptul ca intalnim in grupa campioana mondiala, vicecampioana mondiala si una dintre contracandidatele din preliminariile acestui campionat European. Mai mult decat atat, este pentru prima data in istoria recenta a campionatelor europene cand un arbitru greseste in favoarea echipei noastre nationale anuland un gol valabil al Italiei.

“In opinia mea, toata echipa a jucat bine, respectand indicatiile tactice ale antrenorului Piturca, dar i-am admirat in mod special pe Cristi Chivu, Mirel Radoi si Bogdan Lobont. Capitanul Chivu a organizat extraordinar de bine apararea si a avut o buna contributie la jocul din zona centrala a terenului”, spune Vasile Voicu.

Acesta crede ca Cristi Chivu este cel care asigura increderea echipei, deposedeaza in situatii critice si lanseaza contra-atacuri. Mirel Radoi a realizat cele mai multe deposedari la centrul terenului si a transmis cele mai multe pase corecte catre atacanti, fiind liantul dintre aparare si atac. Radoi a jucat elegant si bine, dar, din nefericire, accidentarea pe care a suferit-o in cel de-al doilea meci il va tine in afara terenului pentru urmatoarele meciuri de la turneul final.

Voicu mai spune ca Bogdan Lobont a jucat impecabil si a fost eroul partidei cu Italia, a reusit sa apere in situatii de unu la unu, de la distante mai mici de trei metri. “A fost extraordinar de eficient si a reusit sa pastreze tabela nemodificata. Cred ca a fost mai bun decat Buffon in acel meci si cred de asemenea ca va juca la fel de bine si in urmatoarele meciuri de la Euro 2008”, adauga Vasile Voicu.

Mutu ramane vedeta nationalei, a alergat destul de mult, a pus suflet, dar este intr-o scadere de forma vizibila, crede Voicu, care spera ieri seara ca partida cu Olanda va fi meciul vietii lui si va inscrie de trei ori in poarta Olandei pentru ca este capabil sa o faca.

Din experienta proprie, Voicu spune ca randamentul angajatilor este la fel de bun ca si inainte de Euro 2008 mai ales ca meciurile Romaniei au fost programate pana acum cu incepere de la ora 19:00 si nu au creat probleme de eficienta. Totusi, in companie sunt microbisti care au preferat sa solicite concediul legal de odihna pentru a se deplasa la Euro 2008.

In final Voicu crede ca romanii pot activa de la egal la egal cu oricine din lume in domeniul IT, de exemplu, pe care il cunoaste foarte bine, dar nu numai. “Avem compatrioti care au reusit sa demonstreze ca Romania are un potential ridicat in acest domeniu, la nivel international. Un alt domeniu este cel al afacerilor imobiliare. Cresterea din acest segment a atras multe din investitiile companiilor internationale”, spune Voicu.

Marius Capraru, Sistec Sbsol: Asistam la un Euro 2008 mult mai echilibrat si plin de surprize

Marius Capraru, Sistec Sbsol: Asistam la un Euro 2008 mult mai echilibrat si plin de surprizeMarius Capraru, CEO Sistec Sbsol, remarca cum in urma cu opt ani erau 1.000 de spectatori romani la fiecare meci, iar acum pe stadion sunt cate 10.000, aceasta crestere explicandu-se prin intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, in mare masura.

Managerul diviziei de IT din cadrul grupului RTC crede ca asistam la un Euro 2008 mult mai echilibrat, implicit plin de surprize, unde ii remarca mai ales pe romanii Bogdan Lobont, Cristian Chivu si Gabriel Tamas, iar echipele superioare ca tehnica de joc si dinamica sunt pana acum Croatia si Olanda.

In compania pe care o conduce Capraru, Euro 2008 nu a influentat cu nimic programul angajatilor pentru ca meciurile Romaniei au fost programate numai seara.

Asemenea, sportului cu balonul rotund, Caprau remarca IT, medicina si matematica ca domenii in care Romania este la inaltime.

"Faptul ca am facut egal cu Franta si cu Italia nu poate decat sa ma faca mandru de faptul ca sunt roman", incheie Caprau.

Ionut Mihaila, Generali: Randamentul angajatilor a crescut odata cu Euro 2008

Ionut Mihaila, Generali: Randamentul angajatilor a crescut odata cu Euro 2008Ionut Mihaila (foto stanga), director Agentie Generali Asigurari Bacau, este unul din managerii companiei care au ajuns anul acesta la Euro, mai exact la partida de la Zurich Romania – Italia 1-1.

Mihaila a gasit in Elvetia un turneu foarte bine organizat, echipa Romaniei fiind mobilizata sa devina surpriza turneului.

La meciul cu Italia, Mihaila i-a remarcat pe Rat, Lobont si Goian, iar cele mai bune echipe de la Euro 2008 sunt Olanda, Portugalia si Turcia.

Paradoxal, Ionut Mihaila crede ca in cadrul companiei in care lucreaza a crescut randamentul. “Orice lucru bun se resimte si in starea de spirit a oamenilor”, explica acesta.

In opinia lui Mihaila, asigurarile, constructiile si informatica sunt domeniiunde romanii pot activa de la egal la egal cu No 1 si No 2 mondiali.

Un alt manager care a asistat la partida Romania-Italia este Dan Andras, Business Unit Manager Zentiva. De la fata locului, Andras i-a remarcat pe Cristi Chivu, Bogdan Lobont si Dorin Goian.

Dan Andras crede ca prezenta numeroasa a suporterilor romani se datoreaza probabil liberei circulatii in interiorul UE si posibilitatii materiale sporite si interesului ridicat pentru fotbal.

Dorin Spataru, Selena: Euro 2008 va depasi in calitate si frumusete editia anterioara

Dorin Spataru, Selena: Euro 2008 va depasi in calitate si frumusete editia anterioaraDorin Spataru, administrator Selena Romania spune ca fotbalul a fost si ramane sportul sau preferat, chiar daca anii ce trec ma duc din ce in ce mai departe de emotiile traite in adolescenta, in special la meciurile de fotbal ale echipei nationale. “Programul incarcat, determinat de componenta “executive “, m-a facut sa nu-mi pot aloca insa timp pentru participarea pe stadioane la meciurile din grupe ale echipei nationale”, spune Spataru.

Managerul companiei Selena remarca calitatea fotbalului prestat de majoritatea participantilor si crede ca aceasta editie va depasi in mod cert in calitate si frumusete editia anterioara.

Acesta nu este surprins de numarul mare de romani care au mers in Elvetia. “In concediul din iarna am intalnit atat de multi romani in Austria si Elvetia, asfel incat aproape ca aveam senzatia ca nici nu plecasem din Romania. Pasiunea mare pentru fotbal si pentru echipa nationala sau infrastructura bine pusa la punct din Elvetia justifica numarul mare de suporteri ai echipei nationale la Zurich”, adauga Spataru.

In mod cert, discutiile despre fotbal au fost mai intense decat de obicei, crede Spataru. « Cu toate acestea, nu cred ca suntem afectati foarte mult de Euro 2008, determinat de intensitatea activitatii Selena Romania, ce nu lasa loc de relaxare. Pe de alta parte, programul meciurilor nu se suprapune cu orarul de functionare al companiei”, explica Spataru.

Andrei Sulyok, Lindab: Euro 2008, turneul final in care nu mai exista echipe mici si echipe mari

Andrei Sulyok, director General Lindab Romania, este un alt microbist din zona corporate care regreta ca nu a ajuns la Euro 2008. “Este turneul final in care nu mai exista echipe “mici” si echipe “mari”, raportul de forte fiind foarte echilibrat si din aceasta cauza fiecare meci este deschis oricarui rezultat”, spune Sulyok.

Dupa parerea sa, cei mai buni jucatori romani din primele doua meciuri, cele cu Franta si Italia, au fost Codrea, Rat si Contra. Sunt jucatorii care au dus greul si care, prin mobilizare si daruire, au avut o contributie esentiala.

De asemenea, cea mai puternica si cea mai echilibrata echipa este echipa Olandei. “Van Basten se poate bucura de un lot de jucatori foarte valorosi, jocul echipei depinzand doar de inspiratia si flerul pe care-l are in ceea ce priveste alinierea primului unsprezece”, comenteaza Sulyok.

Sulyok mai crede ca era de asteptat prezenta numeroasa a suporterilor romani la meciurile nationalei. “Ne avantajeaza distanta relativ mica pana in Austria/Elvetia si sa nu uitam ca, intre timp, fata de ultimul turneu final la care am participat, a crescut si puterea de cumparare a romanilor, fara sa mai amintim de libertatea de miscare de care ne bucuram in spatiul European. Toate acestea sunt avantaje care s-au materializat printr-o prezenta masiva a suporterilor romani la meciurile echipei nationale, indiferent de tara in care traiesc si muncesc”, explica seful Lindab Romania.

Managerul spune ca randamentul angajatilor din Lindab nu a fost afectat, deoarece ora de incepere a meciurilor este dupa programul de lucru. “Euro 2008 este un subiect de actualitate in discutiile individuale. Sunt insa bucuros ca nu s-a exagerat si concentrarea angajatilor ramane pe realizarea sarcinilor de serviciu”, mai crede Sulyok.

Cristian Rigu, Mazda Romania: Randamentul angajatilor sai nu a fost influentat de meciurile de la Euro

Cristian Rigu, Mazda Romania: Randamentul angajatilor sai nu a fost influentat de meciurile de la EuroLui Cristian Rigu, country manager la Mazda Romania, i-ar fi placut sa fie prezent la meciul Italia – Romania, in cadrul “unui turneu mult mai echilibrat decat altele si unde surprizele vor fi mari”.
Asemenea majoritatii, Rigu ii remarca pe Lobont , Goian si Chivu si ca echipe Portugalia si Olanda.

Rigu crede ca un element important sustinerii masive de la Euro 2008 este numarul mare de romani care muncesc si chiar locuiesc in Europa.

Seful Mazda Romania spune ca randamentul angajatilor sai nu a fost influentat de meciurile de la Euro. “Am reusit sa ne desfasuram munca dupa programul obisnuit si in acelasi timp sa ajungem in fata televizoarelor pentru a urmari cele mai importante meciuri”, spune Rigu.

Cristian Rigu a fost numit in functia de country manager pentru Mazda Romania in luna ianuarie a anului trecut

Ruxandra Petrescu, Bigotti: Daca ne calificam, voi merge in sferturi

Ruxandra Petrescu, Bigotti: Daca ne calificam, voi merge in sferturiRuxandra Petrescu, director marketing, Bigotti, si-ar fi dorit mult sa ajunga la un meci al Romaniei, mai ales ca Bigotti este sponsor oficial al Echipei Nationale de Fotbal, asigurand vestimentatia baietilor din afara terenului. “Din pacate, nu am reusit sa ma desprind de activitatile zilnice. Insa daca Echipa Nationala se califica in sferturi, o sa fac tot posibilul sa ajung la un meci”, spune Petrescu.

Reprezentantul Bigotii remarca ca, in primele doua meciuri, au fost intr-o forma buna si prin urmare au jucat bine Mutu, Chivu si Goian, in timp ce Olanda, Portugalia si Croatia s-au remarcat prin jocul si rezultatele excelente pe care le-au obtinutm, mai ales ca la inceputul campionatului nu pareau sa fie printre echipele cele mai bine cotate.

In opinia Ruxandrei Petrescu, faptul ca la Zurich au fost atat de multi romani spune ceva despre Romania, arata ca nivelul de trai a crescut si din ce in ce mai multi romani isi pot permite sa fie alaturi de cei care ii reprezinta la competitii sportive. In plus, pasiunea cu care romanii si-au sustinut echipa a atras cu siguranta respectul multor tari prezente la euro.

Prestatia Romaniei a fost mult peste asteptari, daca nu ne vom califica, vom ramane cu o amintire frumoasa legata de jocul Echipei Nationale la Euro 2008, crede Petrescu.

Alexandru Paius, Image: Am ramas impresionat de Lobont, Radoi, Chivu si Codrea

Alexandru Paius, Image: Am ramas impresionat de Lobont, Radoi, Chivu si CodreaAlexandru Paius, senior partner Image, intentionase sa mearga la Euro 2008 si ar fi vrut sa integreze cumva turneul in vacanta de anul acesta, insa pana la urma si-am schimbat planurile.

Managerul Image a ramas impresionat de Lobont, Radoi, Chivu si Codrea si estimeaza ca Germania va face o figura frumoasa anul acesta.

La meciurile Romaniei, Paius a facut in asa fel incat angajatii sa poata ajunge la timp acasa sau in locurile unde doresc sa vada meciul. „Neavind foarte multi barbati in companie este si mai usor sa facem asta”, spune Paius.

Vlad Dumitrescu, ProLogis: Am incheiat putin mai repede activitatile pentru a urmari evolutia baietilor

Vlad Dumitrescu, ProLogis: Am incheiat putin mai repede activitatile pentru a urmari evolutia baietilorVlad Dumitrescu, Market Officer ProLogis, crede ca surprizele de pana acum au fost generate de grupa noastra, pentru ca putini se asteptau la evolutia excelenta si categorica a Olandei. O alta supriza a fost echipa Turciei, care a avut un joc interesant si ambitioas in meciurile jucate pana in acest moment.

Un campionat de talia EURO este foarte solicitant si un jucator bun este acela care se gaseste intr-o forma fizica si mentala foarte buna, de aceea Dumitrescu considera ca Radoi, Chivu si Goian au fost cei mai buni 3 jucatori din Nationala in primele 2 meciuri.

Din punctul de vedere al jocului si rezultatelor obtinute Olanda, Portugalia si Romania au avut o evolutie foarte interesanta. Olanda a fost surpriza grupelor cu un tip de joc ce ar trebui sa dea de gandit multor echipe, Portugalia a trecut prima de grupe, iar Romania, chiar daca a obtinut doua egaluri, a facut acest lucru cu Franta si Italia, campioana si vice-campioana mondiala, lucru deloc de neglijat pentru o echipa considerata „cenusareasa” grupei.

In opinia lui Dumitrescu, faptul ca la Zurich au fost atat de multi romani este un lucru extraordinar si arata clar cresterea nivelului de trai din Romania. Iar atitudinea suporterilor romani acolo a fost una exemplara. „Am inteles ca au fost apreciati de politie pentru modul in care s-au comportat, ceea ce nu poate decat sa ne bucure, mai ales ca proiecteaza o alta imagine a Romaniei”, spune Vlad Dumitrescu, care crede ca in gimnastica, handbal feminin si fotbal, putem oricand concura cu primele echipe la nivel mondial.

Dumitrescu spune ca sunt foarte multi sustinatori ai echipei nationale de fotbal in cadrul ProLogis, astfel incat in zilele in care se disputau meciurile a incercat sa deruleze putin mai repede activitatile pentru a putea urmari evolutia baietilor.

Madalin Durca, PCFun.ro: Mi-a placut jocul Turciei

Madalin Durca, PCFun.ro: Mi-a placut jocul TurcieiMadalin Durca , director Marketing PCFun.ro nu a ratat niciun meci al Romaniei sau al celorlalti adversari din grupa si i-a remarcat pe Chivu, Banel si Radoi, insa cele mai bune echipe de pana acum au fost Germania, Olanda si Portugalia, insa personal i-a placut jocul Turciei care a dat cea mai clara demonstratie de a crede pana la sfarsit in sansa ta.
Durca a remarcat in sanul companiei in care lucreaza mai mult entuziasm de cand a inceout Euro 2008 “Este un subiect comun in care nu exista opinii corecte sau gresite, un subiect care ne uneste pe toti”, afirma acesta.

Ca urmare a rezulatului de aseara, Durca spune ca Euro 2008 a fost o deceptie, insa cu satisfactia ca am luptat impotriva celor mai buni, iar asta ridica mult nivelul de joc care va creste cu fiecare meci.

Ciprian Baranga, Epson: Romanii au ajuns la Euro datorita companiilor care activeaza pe piata romaneasca

Ciprian Baranga, Epson: Romanii au ajuns la Euro datorita companiilor care activeaza pe piata romaneascaCiprian Baranga, Account Manager Dealers Epson Romania, spune ca ar fi mers la toate meciurile echipei nationale, unde i-a remarcat pe Mutu, Rat si Lobont

Managerul Epson considera ca Euro 2008 este cel mai tacticizat turneu, din punct de vedere al fenomenului fotbalistic si primul in care s-a inregistrat o crestere a pretului berii, ceea ce ne da speranta ca pe viitor mecanismele de piata ar putea functiona conform principiului Cerere si Oferta,

“Reflectarea unei cresteri reale a nivelului de trai, sau privind dintr-o perspectiva de business, mobilizarea departamentelor de Marketing si PR, prin intelegerea beneficiilor uriase al identificarii unui brand cu potentiali campioni. Din pacate nu am cifrele exacte, dar perceptia mea este ca cei mai multi romani au ajuns la acest campionat european datorita diferitelor companii care activeaza pe piata romaneasca”, isi explica Baranga prezenta masiva a suporterilor romani in Elvetia.

Ciprian Baranga nu crede ca angajatii romani au fost influetati de campionatul european per ansamblu, dar cu siguranta meciurile nationalei au influentat prin cresterea entuziasmului fata de viata cotidiana ( vezi scumpirea berii ) si a emulatiei in cadrul grupurilor. “Concluzionand, cred ca randamentul meu cat si al colegilor a fost influentat in sens pozitiv”, enunta Baranga.

In final, managerul de la Epson Romania spune ca nu putem cataloga faptul ca nu ne-am calificat, ca o deceptie. “Mai degraba confirmarea atingerii maturitatii sportive, fara de care nu am fi putut atinge acest prag”, crede Baranga.